TRI ODLIČNA TRIKA ZA SPAS U ZADNJI ČAS: Nikada ne biste pogodili da ova SREDSTVA mogu da budu zamena za aceton!

Autor: Republika

Lifestyle

10.02.2021

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakoj ženi se desila situacija da kasno uveče shvati da nema više acetona, a da ujutru rano treba da ide na posao. Kako nijedna dama koja vodi računa o izgledu ne želi da ceo dan provede među ljudima sa poluoguljenim noktima, onda treba potražiti neku alternativu!

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

I zaista, zašto ne biste pokušali da uklonite lak s noktiju sa sredstvima koje verovatno imate kod kuće, a koja ne spadaju u kategoriju klasičnih odstranjivača laka s noktiju? Predlažemo vam neke opcije koje možete da isprobate...

ALKOHOL

Ako pri ruci nemate klasično sredstvo za skidanje laka, proizvod na bazi alkohola će poslužiti svrsi. Što proizvod sadrži veći procenat alkohola, to će biti efikasniji, odnosno zahtevaće manju količinu i kraći postupak skidanja laka. Jednostavno je vrlo - samo nanesite na tupfer malu količinu i tretirajte nokatnu površinu. Ako je reč o tamnijoj boji laka, biće potrebno da malo više natopite tupfer i pustite da deluje na lak oko 10 sekundi, a da potom potezima gore-dole skidate lak. Sredstva za dezinfekciju ruku su odličan izbor jer sadrže sasvim dovoljnu količinu alkohola u sebi.

 Lak se može skinuti i limunom, ali pre toga treba da držite ruke u toploj vodi 10 minuta, a onda kriškama limuna istrljate nokte

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

PASTA ZA ZUBE

Može zvučati zaista iznenađujuće, ali pasta za zube je vrlo pouzdano sredstvo za uklanjanje laka s noktiju. Osim što može zubima podariti besprekoran sjaj i čist izgled, delotvorna je kod uklanjanja lakova pod jednim uslovom - mora u sebi da sadrži etil-acetat. Poželjno je da proverite spisak sastojaka na poleđini paste pre nego što započnete ovu avanturu. Uklanjanje je dalje vrlo jednostavno - istisnite količinu dovoljnu da prekrije nokatnu površinu i koristite manju četkicu da biste rastvorili lak.

RepublikaFoto: Photo by Laura Chouette on Unsplash
Foto: Ilustracija

PARFEM

Parfemi napravljeni na alkoholnoj bazi su takođe vrlo efikasna sredstva za uklanjanje laka s noktiju. Međutim, biće vam potrebna malo veća količina parfema, budući da je obično u njima procenat alkohola nizak. Drugim rečima, ako je pred vama vaš omiljeni parfem, bilo bi dobro da razmislite koliko je ovo isplativ postupak (pasta za zube je daleko jeftinija). Da biste uklonili lak s noktiju pomoću parfema, uzmite vatu i natopite je, a zatim nežno trljajte u svim pravcima dok se lak ne skine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading