VREME RETROGRADNOG MERKURA! Gorko ćete se kajati ako do 21. februara uradite NEKU OD OVIH STVARI!

Autor:

Lifestyle

01.02.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je prvi retrogradni Merkur ove godine koji će nam na uobičajan način zadavati muke. Ali ne deluje svaki retrograni Merkur isto niti uvek ima uticaja na svaki znak isto.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dok prolazi kroz znak Vodolije, društvo će mu praviti Sunce, Jupiter, Saturn i Venera, a nekim danima tokom februara i Mesec. Žurka planeta u ovom vazdušnom znaku nam govori da će akcenat biti na društvenom i socijalnom životu, ljudima, tehnologiji i mogućim zastojima na ovim poljima.

Retrogradno kretanje nam govori da se, na neki način, vraćamo i da treba da završimo neke poslove ili ideje koje nismo, a trebalo je.

Zato je ovo idealan period za retrospekciju i dovršavanje započetog.

Merkur ima jako dejstvo kada se kreće unazad, ali je on isti tako neophodan da bismo naučili neke lekcije i mogli da krenemo dalje.

Naredne tri nedelje mogli biste biti u početku veoma inspirisani, ali kako vreme odmiče, mogli biste naići na neke prepreke, nesigurnost, promenu plana, nesporazume u komunikaciji ili pogrešne interpretacije.

Možda nećete imati kontrolu nad mnogim situacijama, pa se zbog toga možete povući u sebe. Važno je da ne odustajete od ciljeva i planova jer je ovo samo mali test koji treba da prođete, a od kraja februara sve će se ponovo odvijati kako treba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najvažnije tokom ovog perioda jeste da ne kupujete telefone, televizore, kućne aparate ili kompjutere jer biste vrlo lako mogli da zapadnete u neke probleme s njima ili, prosto, neće raditi. U svakom slučaju, moguće su komplikacije i kvarovi. Isto tako, važne odluke, potpisivanje ugovora ili nekih drugih važnih dokumenata ostavite za kraj februara.

Ovo je takođe period kada treba da budemo iskreni, otvoreni i nesebični jedni prema drugima. Iako se možda neće ništa dogoditi u ovom momentu, epilog događaja mogao bi biti loš po vas. Važno je da razumete druge ljude i da ih ne osuđujete. I ono najvažnije je da dobro proverite sve što budete radili, naročito ako se radi o mejlu, poruci, informacijama...

Ovo je period kada neka poruka može biti pogrešno protumačena, mejl poslat na adresu na koju baš nije trebalo da pošaljete, a ono što je šef tražio od vas vi ste shvatili na potpuno suprotan način. Zato je važno da usporite i sve triput proverite. Vodite se onom izrekom "Triput meri, jednom seci".

Period samokontrole

Takođe, ne bi bilo loše da uradite bekap svih važnih podataka ili da se osigurate da su vam važni papiri na mestu. Ovo je period kada treba da naučimo da imamo kontrolu nas mislima i, što je najvažnije, nad jezikom.

RepublikaFoto: Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Moguće je da ćete ovih dana sresti neke osobe koje niste dugo ili će vam se javiti prijatelj s kojim se niste dugo čuli. Pozovite prijatelja ili prijateljicu iz škole, sa fakulteta, bivšeg posla i proćaskajte. Ova viđanja mogla bi biti plodonosna i doneti možda neke sjajne ideje, koje bi ipak trebalo realizovati kada Merkur krene pravo.

Ako postoji neke stvari koje dugo čekaju da ih završite ili ako dugo niste mogli da položite ispit, ovo je pravi trenutak za tako nešto.

Ovo je takođe odličan period za raščišćavanje mnogih stvari. Pa ne bi bilo loše da se rešite svega nepotrebnog što vam više ne koristi, od papira do fioka i stvari po kući. Isto tako ne bi bilo loše da raskrstite s nekim osobama ako vidite da vaš odnos ne vodi ničemu ili je toksičan bez obzira na to da li se radi o poslovnom, prijateljskom ili emotivnom odnosu. On često donosi i probleme sa decom.

Dobro pazite na ključeve, telefone, automobile, saobraćaj i komunikaciju generalno, moguća je nervna napetost, pa gledajte da se što više opustite. Najbolje bi bilo da rastrećeni rešavate sve probleme i nedoumice. 

PODZNAK OVAN Ovaj tranzit će najviše uticati na vaše ideje, prijatelje, snove, želje. Govori o mogućnosti da se zaposlite u nekoj velikoj korporaciji, da ćete imati velike socijalne i društvene događaje. Moguće je da će biti nekih kočnica na tom polju ili će nešto biti otežano, ali vam se, svakako, pružaju velike mogućnosti. Samo od vas zavisi.

PODZNAK BIK Kod vas se mogu očekivati dešavanja na mnogim poljima, a naročito u sferi posla i karijere. Mogući su poslovni razgovori, završavanje nečega što ste odavno započeli, rešavanja nekih porodičnih odnosa koje ste dugo gurali pod tepih. Samo od vas zavisi da li će se situacije preokrenuti u vašu korist, a mogućnosti će biti mnogo.

PODZNAK BLIZANCI Ako ste u podznaku Blizanac, nije isključeno da će vam u fokusu biti putovanja, duhovnost, vera i filozofija. Ako ste student, ovo je dobar položaj za polaganje ispita koje već neko vreme ne možete da položite. Ovde su moral, uverenja i neki ideali na ispitu, pa možda i dođete do nekih novih uvida.

PODZNAK RAK Ovo je period kada ćete energiju trošiti na kopanje najdubljih i najskrivenijih rana. U fokusu može biti i tuđi novac, krediti, seksualnost, ali i regeneracija na mentalnom planu. Izbacite istinu iz sebe koliko god ona bila mračna i neprihvatljiva drugim ljudima jer samo tako se možete podići iz pepela.

PODZNAK LAV Vama će Merkur uticati na odnose, što emotivne, što poslovne. Moguće je da treba da rešite neke stare odnose da biste započeli nove ili krenuli s istim partnerom na drugačiji način, ali pre toga treba rešiti neke stvari. Preispitivanje će se odnositi po pitanju slobode u vezi i drugačijeg funkcionisanja.

PODZNAK DEVICA Vi ćete energiju usmeriti na posao i svakodnevicu. Neko će sigurno sklapati nove poslove i to je moguće s nekim koga poznaju odranije ili s prijateljem ili preko prijatelja. U svakom slučaju, očekuje vas širenje posla i potpuno drugačije funkcionisanje. Imaćete dosta ponuda, izbora i poslova, zato radite postepeno, mudro i polako.

PODZNAK VAGA Vage će rešavati neke situacije po pitanju ljubavnih odnosa ili dece. Moguće je da će neka prijateljstva prerasti u nešto više ili će vaša veza postati stabilnija i čvršća, ali pre toga ćete neke stvari morati iskreno da kažete jedno drugom. Navažnije je da se oboje razvijate kao posebne individue.

PODZNAK ŠKORPIJA Merkur će ovde imati mnogo posla u raščišćavanju nekih stvari po kući. Od fioka, papira do odnosa u porodici. Pravo je vreme za oslobađanje od svih viškova. Nekim Škorpijama će u fokusu biti deca i dešavanja u vezi s njima, dok bi neki mogli da rešavaju značajne stvari po pitanju doma ili biznisa.

PODZNAK STRELAC Kod vas je energija usmerena na komunikaciju i interakciju s drugim ljudima. Dobro proverite sve mejlove, vodite računa kada šaljete poruke i dobro proverite sve informacije. Nesporazume možete imati s braćom i sestrama, tehnologijom, telefonima i automobilima. Mogli biste biti rasejani i konfuzni.

PODZNAK JARAC Vama će u fokusu biti materijalne vrednosti i finansije. Važno je da ne odustajete od ideja ako nešto ne krene kako ste zamislili. Postoji mogućnost nekih ulaganja i partnerstava s prijateljima ili preko njih. Biti slobodan i živeti svoju pravu prirodu je od neprocenjive vrednosti. Prihvatite sebe.

PODZNAK VODOLIJA Kod vas se sve dešava u vašoj prvoj kući i samim tim naglašava vašu ličnost i promene unutar vas. Ovo je odličan period za duboku analizu i retrospekciju. Izbora i prilika će biti mnogo, a samo na vama je koji ćete put i način da izaberete. Ovo je period samokontrole zarad viših ciljeva i ideja.

PODZNAK RIBE Kod vas će se ovaj intelektualni znak dešavati na spiritualnom planu, pa bi trebalo da spojite duhovni i praktičan plan. Možda je pravo vreme da se oslobodite duhova prošlosti i da raščistite s nekim tajnama. Istina je uvek najdragocenija koliko god to u ovom trenutku bilo teško. Budite otvoreni i svoji i biće vam mnogo lakše.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading