Anksioznost, depresija: Postoji nekoliko znakova da vam posao ugrožava zdravlje, ovo su neki od tih!

Autor:

Lifestyle

25.01.2021

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezdrava radna sredina može da doprinese ozbiljnim zdravstvenim tegobama.

RepublikaFoto: pexels.com

Posao bi trebao biti iskustvo učenja i zabave i na njemu treba da pokažemo sve svoje veštine i znanje. Ali, to nije uvek tako. Ponekad moramo ostati na poslu pa čak i po cenu zdravlja. Evo koji su znakovi da vam posao narušava zdravlje:

1. Anksioznost i depresija

Panika i strah zbog previše posla kao i strah od komunikacije sa kolegama i nadređenima takođe pokazuju da smo pod prevelikim stresom. U ovim slučajevima se javlja depresija, stalni osećaj tuge i beznađa, gubitak energije.

2. Lako se uzrujate

Osim razvoja fizičkih bolesti, stres od posla utiče i na naše raspoloženje. Radeći u istom okruženju produžavamo toksične odnose i postajemo razdražljivi kad god se dogodi nešto što nam ne odgovara.

3. Fizičke bolesti

Kod mnogih kancelarijskih poslova, gde je radno vreme oko 8 sati, javljaju se značajni zdravstveni problemi poput mišićno-koštanih tegoba, gastrointestinalnih poremećaja, glavobolje i sličnih problema.

4. Posao vas ne raduje

Posao vam postaje dosasan, nedostaje mu uzbuđenja i niste zainteresovani kao pre. Počinjete da se plašite svakodnevnih zadataka i vaš odnos sa kolegama i nadređenima postaje sve više napet. Veliko olakšanje osećate kada se radno vreme završi.

5. Nemate volju za rad

Redovno kašnjenje ili kasnije uključivanje ako radite na daljinu, može biti rani znak da ne uživate u poslu, posebno ako spadate među one zaposlene koji su dugo u firmi. Ovo znači da je vaš posao uticao na vaše psihičko zdravlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading