"Šta je to starost?" AL PAĆINOV RECEPT ZA SREĆU: Njegove reči će vas naterati da dobro razmislite! Primenite OVA 3 SAVETA i podvucite crtu!

Autor: Republika

Lifestyle

10.01.2021

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogde od nas muči jedno isto pitanje - kako se pomiriti sa starenjem i kako gledati na život kada budemo imali toliko godina da smo bliži kraju nego početku života? Legendarni glumac ima savršene savete koji stav treba zauzeti u toj situaciji...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Al Paćino

Legendarni glumac Al Paćino u aprilu prošle godine je napunio 80 godina. U ovim godinama, čuveni "Skar fejs" potpuno je promenio mišljenje o starenju, ali i ponašanje. Ključno mu je da ne troši nerve na ljude koji mu nisu simpatični, a da sebe maksimalno daje voljenima.

S godinama, promenio se i njegov stav prema ženama.

- Ne želim da budem automobil u koji žene ulaze i izlaze. Treba mi saputnik sa kojim ću ići do samog kraja - rekao je glumac.

Kaže i da mu je starost donela sposobnost da postane beskompromisan i intolerantan kada su u pitanju besmisleni ispadi drugih ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Al Paćino

Paćino ima i svoju frazu koju koristi kako biste bolje razumeli ovaj njegov stav.

- Imam svoje mišljenje i stav, koje ne želim da odbacim. Imam i principe koje sledim. Ne smešim se ljudima ako to zaista ne poželim. Ne komuniciram sa onima koji me ne zanimaju - objasnio je na jednostavan način Al Paćino. Sasvim logično, zar ne?

Možda deluje oštro, ali glumac je odlučio da iskoristi svoju slobodu da bira kako će živeti. Kaže da mu je žao samo zbog jedne stvari...

RepublikaFoto: Photo by Simon Maage on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Šteta je što tek u ovim godinama shvatimo da možemo i moramo da izacimo iz života sve one ljude koji ne treba da nam budu blizu, koji nas nerviraju i nanose nam štetu - zaključio je on.

Al Paćino daje svima još nekoliko saveta:

  • Ne objašnjavaj nikome ništa. Svakako će razumeti onako kako njima odgovara
  • Moramo biti fleksibilni, tražiti kompromis, pokušati da razumemo drugog, privići se na realnost
  • Nekad jednostavno moraš da podvučeš crtu i prestaneš da pokušavaš svima da budeš dobar
RepublikaFoto: youtube.com/ Roy Film
Al Paćino

Jedan novinar upitao je Paćina šta je to starost i kako se oseća u 80. godini. njegovor odgovor je bio: Šta je to starost?

Čini se da je uzvraćenim pitanjem ostavio bez teksta jer je zaista sa tako malo reči objasnio suštinu života i šta je to životni elan koji ne sme da ima veze sa godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading