Naša poznata šminkerka savetuje: Krupni gliter je za oči, fini prah za lice

Autor: Blic, Republika

Lifestyle

07.01.2021

14:24

Sjajna odnosno gliter šminka u prirodi deluje magično, ali ne slika se uvek dobro. Ako se kojim slučajem spremate za onlajn žurku, evo saveta kako da je koristite.

pixabay.com

Danas postoji veliki izbor glitera, od krupnih šljokica, do fino mlevenog praha. Za Novu godinu možete biti slobodni da ga koristite u neograničenim količinama. Odlično izgleda na očima, licu ili na usnama. Da ne biste ukrali sav sjaj jelki koja možda treba da bude u prvom planu, evo kako da najefektnije ukomponujete gliter u svoj novogodišnji luk, savetuje šminkerka Lidija Nikolić.

Krupni gliter na oči

Za šminkanje očiju birajte krupniji gliter kako bi što bolje reflektovao svetlost. Koristite ga samo na pokretnom delu kapka da ne biste izgubili definiciju pregiba. Za nanošenje krupnog glitera najbolje je da koristite prajmer za glitere koji možete da kupite u parfimerijama, ili lepak za gliter. Boju birajte po želji, a ako baš hoćete štos, uparite je sa dekoracijom na jelki.

Boje možete na kompletnom licu prilagoditi svom ukusu, ali nekako Nova godina ne može da se zamisli bez zlatne, srebrne ili crvene, pa vi pustite mašti na volju.

Fini prah na lice

Ako se odlučite da ga nosite na licu, neka to ipak bude finiji prah koji će samo da se presijava. Nanesite ga kao hajlajter na najisturenije delove lica, vrhove jagodica, obrvnu kost i možete na sredinu nosa. Izraženiji efekat svetlucanja dobićete ako ga nanosite četkicom koju ste prethodno pokvasili fiksatorom ili termalnom vodom. Na lice možete da stavite i poneki cirkon, ali ukoliko nije samolepljiv, trebaće vam malo lepka da ga pričvrstite.

Sjaj za bleštave usne

U zavisnosti od toga koliko želite da bleštite, na usne možete da stavite samo divan sjaj koji ima malo glitera u sebi. Postoje i karmini sa gliterom, a možete da iskoristite i neki metalik sjaj.

 

 

Komentari (0)

Loading