OTKRIVENA TAJNA LEPOTE MERLIN MONRO: Dame, od sada se možete NEGOVATI kao ONA!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

23.12.2020

20:41

Neka njena pravila primenjujemo i danas.

Wikipedia.org/Published by Corpus Christi Caller-Times-photo from Associated Press
Merlin Monro

Tako se u javnosti se pojave njene lične stvari koje se prodaju na aukcijama, a ovog puta je otkriven apotekarski recept za negu lica koji joj je prepisao mađarski dermatolog Erno Lazlo.

Ključni deo recepta, naveden na dnu pisma, jeste lista namirnica koje treba da izbegava, a naveo je orašastie plodove, čokolade, masline, ostrige i školjke.

- Kada je koža suva i izgubi puno vlage, ona je sklonija jačim upalama. Ono što jedemo i šta naše telo apsorbuje pokazuje se na našoj koži - kazala je Džuli Rusak, dermatolog koja je proučavala ova uputstva.

Dermatolog Lazlo je glumici zabranio i da unosi mnoge namirnice koje sadrže veliku količinu soli. 

- So treba da smanjite u svojoj ishrani, jer ona utiče na zadržavanje vode, pa koža izgleda otečeno -dodaje Rusak.

Pravilo u vezi sa slatkišima važi i danas.

- Čokolada može biti dobra, ali samo ako je reč o crnoj čokoladi koja sadrži oko 80 posto kakaa. Sve druge vrste sadrže mnogo masti i kalorija i neće vam pružiti antioksidanse i polifenole. Sve što je ispod tog procenta zaista nema dijetetsku vrednost, jer sadrži dodate šećere, mleko i masti - kaže ona.

Photo by amirali mirhashemian on Unsplash
Foto: Ilustracija

Monro je mazala kožu vazelinom.

- Merilin Monro je imala najsjajniju kožu koju sam ikad videla. Ona se jednog dana pojavila u društvu Li Strazberga, a ja sam morala da je pitam šta je radila. Merilin mi je rekla: Trljam celo telo vazelinom i onda svakog jutra napravim toplu kupku u kadi u kojoj provedem tri sata. To daje sjaj mojoj koži - ispričala je američka glumica Rene Tejlor o Merlin Monro.

Ali Rusak ne preporučuje preduge kupke. 

- Previše vode može zaista da isuši kožu. Učim svoje klijente da nanose hidratantnu kremu odmah nakon tuširanja, dok je koža još vlažna. Merilin je radila obrnuto, ali ideja je ista: ona je štitila svoju kožu vazelinom. Kad bi se svaki dan kupala tri sata, njena koža bila bi poput suvog grožđa - objašnjava dermatolog Džuli Rusak.

Komentari (0)

Loading