Promenite namenu posudama koje već imate: Napravite novogodišnje svećnjake od čaše i flaše!

Autor: M. J.

Lifestyle

23.12.2020

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlozi su toliko jednostavni da nećete odoleti da ih ne isprobate...

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Novogodišnja večera je nešto što svi praktikuju... Prema pravilu, pripremaju se omiljeni kulinarski specijaliteti, slatkiši, a one domaćice kojima je estetika važna dosta pažnje posvećuju i dekorisanju stola. Ono što je najvažniji aspekt te večere svakako je okupljanje porodice i dragih ljudi na jednom mestu, ali čitavoj prazničnoj atmosferi doprinose i dekorativni detalji. Oni imaju posebnu draž ukoliko nisu kupljeni, već napravljeni.

Upravo zato u nastavku predlažemo nekoliko rešenja za dekorisanje prazničnog stola koja ne iziskuju troškove i veoma lako se prave, a izgledaju magično!

Svećnjak obrnuta čaša

Sve što treba da uradite jeste da iz komode izvadite nekoliko stonih čaša. Za ove simpatične svećnjake potrebno je da ih okrenete naopako, tako da njihovo postolje bude mesto za malu mirišljavu sveću. Unutar čaše možete da ubacite neki novogodišnji ukras, šišarku ili grančicu bora. Na stalak možete da vežete mašnicu, a ukoliko se odlučite da svećnjak ima postolje, za koje može da posluži tacna ili komad drveta, onda možete da ga napunite i veštačkim snegom. Ovo je tako jednostavno, a efektno, zar ne?

Staklenu čašu ili flašu možete iscrtati zimskim motivima ako umete

Flaša kao svećnjak

U prvom slučaju koriste se male sveće, dok ovde treba da koristite klasične, duguljaste sveće. Treba vam jedna prozirna staklena flaša. Obično su to flaše od vina. Prvo treba da uklonite etikete s nje (a to možete uraditi pomoću žice za ribanje sudova), zatim u flašu ubacite granu jele koju ste prethodno naprskali belim sprejom. Ubacite i veštačku granu s crvenim bobicama, a zatim nalijte vodu u staklenu bocu. Sada je potrebno samo da postavite sveću na grlić flaše i vaš svećnjak je gotov.

Komad jelke na salveti

Naravno da su salvete neizostavne kada je svečana trpeza u pitanju. Ako se odlučite za one s novogodišnjim motivima, njima dodaci neće biti potrebni da ne bi bile prenatrpane. Ako se ipak odlučite za jednobojne salvete (mi preporučujemo bele, kao najbolju varijantu), onda ih možete ukrasiti rustičnim koncem. Umotajte salvetu, uvežite koncem, napravite mašnicu, a unutra uvucite grančicu bora. Dodajte i neki sitni ukras ako želite. Nije loša ideja da, umesto grančice, tu postavite novogodišnji kolačić ako ste ih prethodno napravili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading