NE MORATE SE UVEK RAZBUĐIVATI KAFOM: Na ovih pet zdravih načina možete se rasaniti i bez nje

Autor: Republika

Lifestyle

13.12.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nutricionisti su otkrili tajne koje mogu da razbude istog trenutka iz dubokog sna, za ovo nije potreban kofein!

RepublikaFoto: pixabay.com

Ako ne volite kafu, ili želite da smanjite unos, pročitajte pet načina da jutro započnete bez nje, a imate dovoljno energije, piše Magazin Novosti, a prenosi Mondo.

Vruć kakao

Ovaj napitak je pun flavonoida, koji su u brojnim studijama dokazani kao odličan element u razbuđivanju. Poboljšavaju raspoloženje i pojačavaju rešavanje teških matematičkih problema, zato ujutru umesto kafe napravite vruću šolju kakaa.

Žvakanje doručka

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, pokreće metabolizam, budi telo i daje energiju. Za prvi obrok preporučuje se nešto hrskavo, žitarice ili hleb. Proces žvakanja hrane razbuđuje um i telo.

Svež vazduh

Otvorite prozor, izađite ispred zgrade ili u dvorište, nadišite se vazduha koji će vas razbuditi i spremiti za novi dan.

Vežbanje

Možda najteži način za razbuđivanje, ali i najefikasniji. Jednostavno jutarnje rastezanje, povećava krvni pritisak i daje signale telu da je vreme buđenje.

Trčanje je dobar način za razbuđivanje, ukoliko ujutru nemate vremena, vikendom isprobajte ovaj metod i uverite se da ostatak dana prolazi mnogo efikasnije i odmornije.

 

 

 

Miris mente

Studije su pokazale da miris mentola odlično budi telo i um. Kupite biljku mente, eterično ulje ili šolju biljnog napitka i započnite dan spremno i odmorno. Preporučuje se šolja čaja od nane nakon doručka, za efikasan i kvalitetan dan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading