MLEKO NIKAKO NEMOJTE PITI U OVO VREME: Naučnici došli do novih otkrića, saznajte kojih!

Autor: Espreso, Republika

Lifestyle

11.12.2020

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova studija koju su istraživači sa švedskog "Uppsala" univerziteta objavili sugeriše da veća konzumacija mleka može da se dovede u vezu sa većom smrtnošću i češćim prelomima kostiju kod žena, odnosno sa većom smrtnošću kod muškaraca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za većinu nas mleko je sinonim zdravlja i često ga smatramo najboljom hranom. To je zbog zbog nutritivnih vrednosti, sastava i pre svega kalcijuma koji je izuzetno važan za naše kosti uz dovoljno prisustvo vitamina D.

Evo kada ne bi trebalo da se konzumira:

Ako uz doručak popijete čašu kravljeg mleka ili ga dodate u kafu, činite veliku grešku, koja vas može koštati zdravlja. Kravlje mleko je veoma kiselo, može da stvara sekret i sluz, i obično je puno hormona i antibiotika. I to nije sve - ono se veoma teško vari.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko želite da dodajete mleko životinjskog porekla, bolje bi bilo da se odlučite za kozije ili ovčije mleko jer je tolerancija na njega veća i manje se obrađuje. Najbolje bi vam bilo da se odlučite za neko biljnog porekla kao što je kokosovo ili sojino mleko.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading