BESPLATNO, A PRELEPO: 10 ideja za BESPLATNU novogodišnju dekoraciju

Autor: Republika

Lifestyle

09.12.2020

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredina decembra znači samo jedno - praznična euforija počinje da se zahuktava! Svi već intenzivno razmišljamo o tome kako ove godine ukrasiti dom, šta novo dodati, šta je aktuelno ove sezone, ali i kako izbeći dodatne troškove kada je novogodišnja dekoracija u pitanju.

RepublikaFoto: pixabay.comMi vam predlažemo nekoliko načina da sami napravite dekor koji vas neće ništa koštati, a, osim toga, biće u trendu! Ove godine, zapravo, akcenat je stavljen na prirodne ukrase, neutralne tonove u kombinaciji sa drvenim momentima i rustičnim detaljima. Dakle, prvo pođite u šetnju do najbliže šume ili parka da biste nabavili neophodan materijal, a zatim se prepustite kreativnosti...

Ovo su ideje koje vam predlažemo...


1. PRIRODNI VENČIĆ


Drveće, grančice - priroda je ove godine obavezan momenat u dekoraciji i uvek je besplatna. Obujte čizme i pripremite se za potragu grana jele ili bora, biljčica sa zanimljivim listovima, grančica, žbunastih biljaka sa crvenim i narandžastim bobicama. Kada obavite nabavku u prirodi, počnite od tih materijala da stvarate mala novogodišnja remek-dela! Napravite prirodni venac od bilja, lepih sitnica i ukrasnog suvog cveća i okačite ga na ulazna vrata. To je apsolutno najmoderniji detalj, koji ne smete da propustite ukoliko pridajete značaj stvaranju prave praznične atmosfere.


2. SUVO VOĆE KAO DEKORACIJA


Ne postoji isplativiji ukras od voća osušenog u rerni, a mandarina je novogodišnji klasik zbog sezonskog mirisa. Zato su one idealno voće za sušenje i kićenje jelke, uz toplu boju i bogatu aromu kojom će ispuniti dom. Ako isečete mandarinu spolja, odozgo prema dole, brže će se osušiti i lepše mirisati. Provucite končiće kroz vrhove da biste mogli da okačite na jelku.
RepublikaFoto: pixabay.com


3. GIRLANDA OD RECIKLIRANIH MATERIJALA


Ako želite da ukrasite jelku nečim drugim osim šljokicama, možete napraviti unikatan ukras kakav niko drugi nema! Možete koncem spojiti bilo šta, od kokica do šišarki, komadića ukrasnog papira, čipke, kuglica ili bobica... Tako ćete lako napraviti upečatljivu girlandu, mnogo lepšu od onih kupovnih i uobičajenih.


4. NAPRAVITE SOPSTVENI PAPIR ZA UVIJANJE POKLONA


Pokušajte da smanjite praznični budžet na sve načine... Tako, između ostalog, možete da napravite sopstveni omot za poklone. Ručno ispisani uzorci stvaraju prelep autentični papir koji će dodati šarm poklonima. Veliki krompir presecite napola i pažljivo na njemu napravite neki od božićnih motiva poput jelkice. Umočite tu stranu u boju, pa utisnite na list smeđeg papira ili još bolje na poleđinu recikliranog lista papira. Pre ponovnog premazivanja bojom utisnite nekoliko puta i ponavljajte dok papir ne bude ceo prekriven ovim motivom. Ostavite da se osuši.

RepublikaFoto: pixabay.com


5. MINI-JELKE PO STOLU I POLICAMA


Iako imate veliku jelku, dodavanje mini-jelki stvara šarmantnu i svečanu novogodišnju atmosferu. Jednostavno odsecite grančice sa prave jelke i stavite ih u lepu vazu. Ako imate veliko prirodno drvo kao ukrasnu jelku, možete preseći grane sa zadnje strane, tako se neće videti. Ukrasite male jelke s nekoliko mini-ukrasa i svećica.


6. UKRASNO DRVEĆE OD GRANČICA


Za ovaj upečatljiv ukras potrebne su vam grane nekog drveta. Prilikom izbora povedite računa da grana oblikom podseća na drvo sa lepo oblikovanom krošnjom. Sledeće što možete uraditi jeste da tu granu ofarbate u neku boju, na primer, belu, srebrnu ili zlatnu. Kada se osuši, možete je staviti u staklenu vazu u koju ćete prethodno sipati veštački sneg i nekoliko šišarki. Na ovo drvo možete da okačite klasične ukrase za jelku, a možete i oko grančica da obmotate lampione i tako dobijete svetlucavo praznično drvce koje će oplemeniti svaki prostor. 

RepublikaFoto: pixabay.com


7. JESTIVI UKRASI


Praznici su jedino doba godine kada je prihvatljivo jesti ukrase, zato to maksimalno iskoristite. Kuće od medenjaka na stolovima, štapići sa slatkišima na jelkama jeftini su i laki ukrasi. Na internetu možete pronaći bezbroj recepata za pripremu novogodišnjih kolačića, a oblike, boje i detalje na njima birajte sami. Ne zaboravite da u kolače dodate cimet jer je to začin koji će im dati jedinstven ukus, ali će i učiniti da vaša kuća zamiriše na praznike.


8. SKUPITE PRIRODNE ŠIŠARKE


Ponekad je jednostavnost ključna. Uzmite omiljene sveće, dodajte šišarke i jedan ili dva ukrasa koji će se uklopiti u tu šemu boja, poređajte ih na keramičku tacnu i imaćete savršenu novogodišnju ikebanu. Osim toga, šišarke možete da ubacite u staklenu vazu u koju ćete, takođe, ubaciti i lampione. Kada ih uključite, nastaje magija!

RepublikaFoto: pixabay.com


9. MERDEVINE KAO POLICE ZA UKRASE


Ovo je još jedan savet koji će doprineti originalnoj dekoraciji za Novu godinu. Ovaj ukras govori da se i najneobičniji predmeti koje nađemo u kući mogu upotrebiti na neki potpuno neočekivani i kreativan način. Upotrebite merdevine koje vam stoje u podrumu da upotpunite ćošak u dnevnoj sobi. Merdevine možete ofarbati u neku neutralnu boju, a zatim poređati novogodišnje ukrase. Razmišljajte neobično, svaki predmet koji nađete u kući možete iskoristiti na originalan način.

RepublikaFoto: pixabay.com


10. NOVOGODIŠNJE TEGLICE


Upotrebite najobičnije staklene tegle i vaze na jedan krajnje neobičan način. Napunite ih šljokicama po vašem izboru, konfetama ili čak kristalnim šećerom (koji liči na sneg) i potom ubacite cveće, dekorativne sitnice, ukrase ili sveće. Ovo je sjajan i jednostavan način da se dekoriše sto za Novu godinu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading