Želite SAVRŠENU GUZU kao što je ima JLO? Radite ovu vežbu i bićete iznenađeni učinkom

Autor: fashion.hr, republika.rs

Lifestyle

07.12.2020

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo jedna vežba vas deli od savršene guze, sigurno je niste radili na ovaj način.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Veliki broj žena sanja o savršeno zaobljenoj i podignutoj zadnjici. Ako već duže vreme pokušavate podići i oblikovati mišiće zadnjice, ali jednostavno ne uspevate ili je napredak spor, isprobajte ovu vežbu koja garantuje rezultate. Dohvatite bočicu sa vodom i patike i krećemo!

Treneri i fitness znalci kao najbolju vežbu za oblikovanje guze navode čučnjeve, ali kako ne biste konstantno radili jedno te iste čučnjeve, donosimo vam uputstva kako napraviti unapređenu verziju čučnjeva. Kada radimo čučnjeve, radi nam većina mišića u donjem delu tela uključujući mišiće prednjeg dela butina, zadnjice i zadnje strane butina. Ovi unapređeni čučnjevi deluju tako da onima koji imaju izuzetno malu zadnjicu, učine većom i podignutom, a onima koji imaju preveliku, učine je manjom.

Kako izvoditi ovakve čučnjeve?

1. Stanite uspravno bez savijanja u kolenima ili kukovima i noge imajte u širini ramena. U rukama imajte bučice od tri do pet kilograma.

2. Stavite svu težinu na pete, ali ne dopustite da se prsti pomere od poda. Dopustite kolenima da se saviju, ali gornji deo tela držite ravnim i nagnutim prema napred. Zategnite trbušne mišiće i zadržite ravnu kičmu i vrat. Ruke raširite tako da vam se lopatice dodiruju.
3. Dok ste u čučnju ne prelazite ugao od 90 stepeni. Kičma u donjem položaju mora biti paralelna sa potkolenicama.
4. Vratite se gore u početni položaj tako da pritisak ide prvo od peta i zatim se širi kolenima i kukovima. Povratak na stojeći položaj mora ići pritiskom kroz pete i širiti se na kolena i kukove. Zamislite kao da pritežete kukove uza zid pred vama i pritom stežete mišiće zadnjice.

 

Ponavljajte ove čučnjeve u nekoliko serija od 20 puta. Kontrolišite pokrete dok ponavljate ovu vežbu i niti jedan deo tela ne sme vam biti opušten, a u tome je i cela magija ovih drugačijih čučnjeva. Najvažnije je da svo vrijeme razmišljate o svakom koraku u vežbi i o svakom mišiću koji mora biti napet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading