Od ove namirnice kosa raste kao luda: Ako se koristi pravilno, za 7 dana se vide rezultati!

Autor: Republika

Lifestyle

07.12.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste probali sve proizvode na tržištu, a kosa vam i dalje raste sporo i nemate željeni volume, vreme je da probate jabukovo sirće. Iako možda zvuči neverovatno, ali jabukovo sirće je zaista moćan saveznik zdrave i jake kose.

RepublikaFoto: Photo by Tim Mossholder on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ono sadrži sve neophodne kiseline i vitamine zadužene za zdravlje i blistav izgled kose. Redovna upotreba će revitalizovati, oporaviti i ojačati kosu, a ujedno će ona početi brže da raste i biće primetno bujnija. 

Jabukovo sirće sadrži alfa hidroksilnu kiselinu, poznatija i kao voćna kiselina koja pomaže da se vlasi dubinski očiste, uklanja mrtve ćelije i tragove preparata koji se često koriste za negu kose. Osim toga, deluje antibakterijski, štiteći kožu glave od gljivičnih infekcija i bakterija. Stabilizuje pH kože glave što dovodi do uklanjanja viška sebuma, bržeg rasta kose kao i jače i kvalitetnije vlasi.

Kako biste pospešili rast kose, jabukovo sirće, možete koristiti na dva načina. 

Prvi način:

U litar vode sipajte 2 kašike jabukovog sirćeta i promešajte. Nakon svakog pranja, ovim rastvorom isperite kosu. Tako će vlasi biti nahranjene, a to rezultira bržim rastom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Drugi način:

OsIm rastvora, možete napraviti i masku. Za pripremu će vam biti potrebno: 

  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • Žumance
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Sve sastojke dobro pomešajte, nanesite na kosu i ostavite da odstoji 20-ak minuta. Nakon toga, mlakom vodom, isperite masku i nastavite negu na uobičajen način.

Oni koji su probali jabukovo sirće za negu kose, kažu da su prve rezultate primetili već nakon 7 dana. Njihova kosa je postala sjajnija i zdravija, a vidljivo je izgledala bujnije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading