Trikovi koji će vam pomoći da očistite dlake za vašim ljubimcem

Autor: Espreso, Republika

Lifestyle

01.12.2020

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni koji imaju kućne ljubimce znaju koliko je teško boriti se sa dlakama.

RepublikaFoto: Photo by Camylla Battani on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kao i oni koji imaju dugu kosu.

Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina da ih se rešimo.

Lepljivi valjak

U principu je svaki valjak dobar za skidanje životinjskih i ljudskih dlaka, ali oni koji su na bazi gela su odlični za tepihe i nameštaj. Nakon korišćenja ih jednostavno operite i biće spremni za ponovno korišćenje.

Lepljiva traka

Obmotajte komadić lepljive trake oko ruke i to tako da lepljiva strana bude na dole što će vam pomoći da lako “pokupite” dlake koje se nalaze na vašem nameštaju. Ovaj sistem je odličan za uska i teško dostupna mesta do kojih ne možete da dođete lepljivim valjkom.

 

Čistač stakla

Čistači za prozore su napravljeni od gume i odlično skupljaju vodu, ali i dlake. Pređite njime preko nameštaja i skupite sve dlake koje su zapele u njemu.

Omekšivač za pranje veša

Omekšivač je odličan za uklanjanje dlaka iz tepiha, jer sprečava da se dlaka zalepi za njegov materijal. Uzmite bocu sa raspršivačem i pomešajte četvrtinu čepa sa vodom. Isprskajte svoje tepihe, a zatim ih usisajte.

 

Soda bikarbona

Soda bikarbona apsorbuje ulje iz kose i čini je lakšom za pokupiti i zato je odlična za čićenje dlaka. Pospite tepihe sodom bikarbonom, sačekajte nekoliko minuta da deluje i zatim usisajte tepihe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading