POTVRĐENA ONA STARA "U GROB ĆEŠ ME OTERATI": Istraživanje pokazalo da ŽENE SKRAĆUJU MUŠKARCIMA ŽIVOTNI VEK

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

28.11.2020

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene prigovaranjem skraćuju muškarcima život – dokazali su danski naučnici. Zaključili su da je kod muškaraca srednjih godina rizik od smrti čak tri puta veći ako žive sa ženama koje im stalno prigovaraju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Brak (Ilustracija)

U istraživanju je učestvovalo 9.857 muškaraca i žena od 36. do 52. godine. Oni koji su živeli sa partnerkama sa kojima su se često sukobljavali,umirali su ranije jer su bili pod konstantnim stresom, piše Superžena.

Tome doprinosi i to što muškarci nisu skloni, kao žene, da se žale prijateljicama. Oni sve drže u sebi. „Muškarci, za razliku od žena, imaju mnogo manje ljudi oko sebe sa kojima mogu da podele brige. Upravo to je mogući razlog za povišenu stopu mortaliteta među muškarcima“, objasnila je dr Rike Lund sa Univerziteta u Kopenhagenu.

Prema njenom mišljenju, partneri treba da razgovaraju o svojim problemima, ali ako su odnosi u vezi poremećeni, tada nastaju problemi koji vode ka depresiji, stresu. Uz loše navike muškarci koji imaju probleme i tome ćute imaju i sve više problema sa spavanjem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading