TRIKOVI ZA BRŽE SUŠENJE VEŠA TOKOM ZIME: Već sutra primenite OVE savete i skratite sebi muke!

Autor: Republika

Lifestyle

28.10.2020

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sušenje veša zimi je u neku ruku ekstremni sport! Svaka domaćica zna koliko premeštanje sušilice i veša s jednog na drugo mesto može biti iscrpljujuće. Još ako se cela akcija završi debaklom i stvari se usmrde jer su predugo bile vlažne, onda ovaj problem zaista postaje noćna mora. Upravo zato što se tokom zimskih meseci veš suši u zatvorenim prostorijama stvara se vlaga, koja, osim što usporava proces sušenja, stvara i druge probleme u domaćinstvu.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Leti je lakše osušiti veš jer su materijali dosta tanji, više je sunca i vetra, ali zimi imamo problem sa džemperima i kabastim materijalima, koji se i nakon centrifuge veoma teško suše. Veliki problem nastaje kada se ovaj veš ne osuši na vreme, pa od predugog stajanja u ovakvom stanju počne neprijatno da se oseća, a onda je neupotrebljiv i ponovo može u mašinu.

Da biste olakšali sebi tu ponekad nemoguću misiju, otkrivamo nekoliko trikova za brže sušenje stvari...

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

PROVETRAVANJE I IZBEGAVANJE RADIJATORA

Nekima je jedino rešenje da veš suše unutra. U tom slučaju, veoma je važno da napravite strujanje vazduha i da redovno provetravate. Na ovaj način veš će se brže osušiti, a tako sprečavate stvaranje buđi u stanu.

Ne sušite veš na radijatoru jer se na taj način u njemu skupljaju bakterije, a rizikujete i pojavu gore navedene buđi u stanu, a to niko ne želi.

Polusuv veš peglajte odmah, nemojte čekati da se osuši u potpunosti jer će se bolje ispeglati, a pegla suši dodatno i dezinfikuje tkaninu

NE PUNITE SUŠILICU

Sušilica na kojoj sušite veš ne treba da bude puna. Ostavite prostor između tkanina da vazduh može nesmetano da struji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

TRIK SA PEŠKIROM

Ukoliko imate mašinu za sušenje veša, imamo za vas jedan savet. Stavite unutra s vlažnom odećom i jedan suvi peškir. Peškir će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a i on će se polako sušiti s ostalim vešom. Ovako će vam se odeća brže osušiti i biće nežnija i mekša kada je izvadite iz mašine.

UGRABITE SVAKI SUNČEV ZRAK

Ukoliko napolju ima sunca, obavezno veš iznesite napolje. Može se dogoditi da se veš smrzne, ali kada ga unesete unutra, na sobnoj temperaturi će brzo biti suv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading