Mislite da su loš SEX i PREVARA najčešći razlog za RAZVOD? Grdno se varate, OVO je prava ISTINA!

Autor: mondo.rs, republika.rs

Lifestyle

18.10.2020

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U savremeno doba razvoda je sve više, a razlozi su različiti – preljube, loši porodični odnosi, nedostatak seksa ili nezadovoljstvo seksualnim životom, a verovatno i želja da živimo isključivo po svojim pravilima, bez imalo prilagođavanja ikome.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jasno je da u svakoj vezi povremeno dolazi do svađe, ali ako pitate stručnjake, reći će vam da je to sasvim zdravo jer ne nemoguće da uvek i oko svega budete saglasni.

I dok svađe same po sebi ne moraju da budu razlog za razvod, čini se da povod svađe, koji se sve češće ponavlja među parovima, jeste razlog da svako ode na svoju stranu.

Naime, istraživanje sprovedeno na Kanzas Stejt univerzitetu u kojem je učestvovalo više od 4.500 parova, pokazalo je da su svađe na temu novca najčešći razlog za razvod!

- Kako, kada i koliko trošite, štedite ili zarađujete novac je jedna od onih stvari koja lako može da dovede do napetosti u braku. Neslaganja u vezi sa finansijama mogu da predstavljaju veliki problem, posebno u doba pandemije korone, kada su u većini zemalja prihodi smanjeni i kada je veliki broj bračnih parova prinuđen da se osloni samo na jedan izvor prihoda, platu bračnog partnera - kažu autori studije.

Oni ističu da parovi najčešće ne mogu da se usaglase oko toga na šta će da troše novac, te da prerasta u stalne svađe i na kraju dovodi do razvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading