SUPERTRIKOVI ZA SVETLIJI STAN: Promene koje predlažemo neće vas mnogo koštati, a značajno će promeniti atmosferu u kući!

Autor:

Lifestyle

04.10.2020

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduševljavate se kad vidite svete i prozračne enterijere i priželjkujete da ih imate? Iako vaš prostor jednostavno nema toliko dnevne svetlosti, a ni velike prozore, postoji način da ga osvetlite.

Foto: Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash
Foto: Ilustracija

Otkrivamo nekoliko malih trikova pomoću kojih možete promeniti atmosferu u mračnoj prostoriji i učinite da ona izgleda svetlije.

TEPIH U BOJI

Mnogi dizajneri enterijera savetuju da prilikom odabira većih elemenata u prostorijama budete hrabri i odlučite se za boje. Veliki svetli tepih po pravilu će dodati dinamiku i svetlinu u vašu prostoriju, ali i istaknuti sve ono što se na njemu nalazi. Samim tim, malo ćete dobiti i na prozračnosti enterijera.

Treba da izbegavate kupovinu tamnog i nameštaja do poda

 

MNOGO OGLEDALA

Potrudite se da ih okrenete nasuprot prozoru. Tako ćete zapravo dobiti još jedan prozor i duplo osvetljenje prostorije. Ogledala možete okrenuti i ka visećim lampama, pogotovo ako su slabije, kako biste i uveče dobili dodatno osvetljenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

LAGANE PROVIDNE ZAVESE

Ako je vaš enterijer sam po sebi mračan, rešite se odmah velikih, tamnih i teških zavesa ako ih imate. One doprinose osećaju mračnog prostora. Razmislite o svetlijim i laganijim tkaninama zavesa ili o senkama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

BONUS TRIK ZA SVETLIJU SOBU

Ukoliko nemate dovoljno svetlosti u prostoriji, bilo bi poželjno da u nju ubacite biljke. Zašto je to tako? Zato što dekorisanje biljkama dodaje prirodne vibracije u svaku prostoriju, dok jednostavna orhideja na trpezarijskom stolu ili malo drvo palme, na primer, smešteno u jednom uglu može biti sasvim dovoljno kako bi se celokupna prostorija oživela i u nju unela dodatna energija.

ZLATNI I SREBRNI DETALJI

Dodatak sjajnih elemenata odlično je rešenje za mračnu prostoriju jer takvi elementi takođe reflektiraju svetlost u enterijeru. Bilo da je reč o vazama različitih oblika, svećnjacima, činijama ili figurama, ukoliko su u nekoj od ove dve nijanse, učiniće vašu sobu svetlijom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

MAT ZIDOVI

Za razliku od sjajnih detalja koji su poželjni, zidovi koji se sjaje, nažalost, nisu jer ih to dodatno ističe i stvara utisak skučenosti u malom i tamnom prostoru.

Ubacite što više sijalica, podne lampe mogu mnogo da osvetle prostor

UVEK ČISTI PROZORI

Čak i ako ih redovno čistite, čestice prašine mogu smanjiti dotok sunčevih zraka. Zato svaki put temeljito očistite prozore i pri tom pripazite da vam na staklima ne ostaju tragovi brisanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

SAMO SVETLE SLIKE

Tamne slike na zidovima upijaju svetlost, dok svetlije boje na slikama čine prostoriju prozračnijom i svetlijom. Imajte to na umu kada budete birali šta će krasiti zidove u vašem domu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading