Pijani džem i još 6 genijalnih predloga kako da iskoristite načetu flašu vina!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

22.09.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načeli ste flašu dragocenog pića i popili manji deo, pa se pitate kako da uporebite preostalo vino? Ne zaboravite da svaku kap ovog napitka možete pametno iskoristiti!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mi vam donosimo 7 sjajnih predloga kako da na pravi način iskoristite preostalo vino.

1. Napravite ili poboljšajte ukus sosa za roštilj. Ukoliko narednih nekoliko dana planirate da pripremate meso na roštilju, uz njega će se sjajno uklopiti roštilj sos sa dodatkom crnog vina.

2. Vino je odlično i za rehidriranje sušenog voća. Potopite suvo grožđe i drugo suvo voće po izboru u preostalo vino i vaš komisbrot će dobiti aromu više. Nabubrele, sočne voćkice savršene su u svemu, od salate do tanjira sira.

3. Napravite ukusni pijani džem. Deo alkohola ispariće tokom kuvanja, ali ovu poslasticu ipak nemojte davati deci.

RepublikaFoto: youtube.com/Casey Corrington
Foto: Ilustracija

4. Preostalo vino možete upotrebiti i za dinstanje mesa. Alkohol će učiniti da ono bude mekano i sočno, a u brojnim receptima ceo proces je detaljno objašnjen. 

5. Ukoliko je količina vina kojom raspolažete veća, najbolje je da ga upotrebite za pripremu osvežavajuće sangrije.

6. Vino možete sipati i u kalup za led i tako napraviti aromatične kocke. Dodajte ih u čašu soka od svežeg voća i poslužite gostima kao lagani letnji napitak. Ne sumnjamo da će se tražiti čaša više!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

7. Potreban vam je dezert, a nemate slatkiše u kući? Od vina, vode, voćnog pirea i šećera napravite granitu. Ovu ledenu poslasticu koja dolazi iz Italije napravićete lako, a možete je konzumirati umesto sladoleda, jer je podjednako ukusna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading