ŠTA AKO "ZAKAČITE" KORONU I GRIP U ISTO VREME? Svetski lekari UPOZORAVAJU na JEZIVE POSLEDICE!

Autor:

Lifestyle

16.09.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sigurno se istovremeno možete zaraziti i gripom i koronavirusom što ima katastrofalne posledice za imuni sistem", navodi floridski lekar porodične medicine Edrijen Berouz.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kada se zarazite gripom i drugim respiratornim virusima, telo oslabi i postanete ranjiviji pa veoma lako možete dobiti drugu infekciju - pojasnila je direktorka organizacije "Stanford Health Communication Initiative" Sima Jasmin.

Dvostruka zaraza mogla bi da uzrokuje ozbiljne dugotrajne posledice svih sistema organa, ali još je prerano da bi se to tačno utvrdilo s obzirom da lekari i dalje ne znaju dovoljno o koronavirusu i njegovim posledicama, a nema dovoljno podataka o ljudima koji su se istovremeno zarazili koronom i gripom.

Simptomi oba virusa su povišena temperatura, vrtoglavica, umor, upaljeno grlo, bolovi u mišićima, nedostatak vazduha i curenje nosa. Za razliku od gripa kovid može da izazove i gubitak čula mirisa i ukusa. Oko polovine prenosa zaraze dogodi se između ljudi koji nemaju nikakve simptome, poručuju iz Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading