Čudesni napitak za jačanje kostiju i zglobova

Autor:

Lifestyle

14.09.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog nedovoljno fizičke aktivnosti i loše ishrane zgloboi i kosti postaju sve slabiji. Kako starimo, tako se ovaj neprijatan problem pogoršava, a da bi sprečili neprijatne bolove potrebno je unositi napitke bogate kalcijumom koji jačaju skeletni sistem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko ipak ne možete da izbegnete dugo sedenje (npr. zbog posla ili svakodnevnih obaveza). Pripremite domaći smuti, koji pored svog odličnog ukusa ima veliki efekat na obnavljanje i jačanje zglobova i generalno svih kostiju.

 

 

 

Sastojci

– 250ml vode

– Jedna šolja ceđene pomorandže

– Dve šolje ananasa (u komadićima)

– 7g cimeta

– 40g meda

– 40g iseckanih badema

– Jedna šolja ovsene kaše (možete uzeti gotovu, kupovnu ili napraviti sami)

- malo susama koji je izuzetno bogat kalcijumom

 

 

 

Priprema

Od komada ananasa iscedite sok i pripremite gotovu ovsenu kašu. Pomešajte ova dva sastojka. U blender stavite sok od pomorandže, bademe, med, cimet i susam i dobro ih izmiksajte. Dodajte ovsenu kašu sa sokom od ananasa u smesu, tako što ćete stavljati po jednu kašičicu, lagano. Blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine, a po želji možete dodati i malo leda kako biste dobili osvežavajući napitak.

Napitak pijte jednom dnevno, koliko god vama odgovora i dok vam prija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading