Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu: Evo zašto je zovu "ZLATNA TEČNOST"! Ovo su super fore

Autor: Republika

Lifestyle

14.09.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno i vi spadate u armiju domaćica koje, nakon što skuvaju špagete u slanoj vodi, tu tečnost bacaju u sudoperu...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nemojte to više da činite!

Veliki majstori kulinarstva ističu da je to greška i otkrivaju da se "zlatna tečnost", kako je nazivaju, može iskoristiti i za sosove.

Voda iz špageta ili drugih testenina zgusnuće sos, pa neće biti potrebno da dodajete druge sastojke za zgušnjavanje. Osim toga, imaće i poseban ukus.

Kuvari takođe tvrde da testeninu nikad ne bi trebalo da kuvate u previše vode, već u tačno onoliko koliko je potrebno da prekrije količinu testenine koju kuvate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako vas je strah da će se zbog toga slepiti, kažu da se to neće dogoditi ako je nekoliko puta promešate tokom prva dva minuta kuvanja.

Upravo zbog manje količine vode u njoj će ostati savršena količina skroba iz testenine i upravo će to dati poseban ukus vašem sosu.

Ovu tečnost možete da iskoritite i za pripremu različitih čorbi i variva, ali i za zalivanje cveća, jer je puna dragocenih sastojaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading