Direktor otkrio da niko ko ne prođe OVAJ TAJNI TEST SA ŠOLJICOM KAFE nije dostojan da dobije posao: Da li biste vi prozrelii OVU KLOPKU?

Autor: zena.blic.rs, republika.rs

Lifestyle

13.09.2020

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces selekcije kandidata za neko radno mesto možda deluje kao lak zadatak, ali istina je da je ovo pakleno teško; nije dovoljno imati kvalitetan CV i biti dobar u svom poslu, ponekad je potreban još čitav niz poželjnih osobina kako biste se uklopili u radni sredinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nedavno je Trent Ines, dikretor uspešne kompanije "Xero Australia" otkrio da prilikom intervjuisanja kandidata na razgovoru za posao redovno sprovodi jednostavan test sa šoljicom kafe, i da je ponekad upravo to presudno.

Ines je istakao da onaj koji ne prođe ovaj test jednostavno ne može da dobije posao u njegovoj firmi, a ubrzo je objasnio i o čemu je tačno reč.

- Verovatno sad odajem svoju tajnu, ali kada dođete kod mene na intervju, odvešću vas u kuhinju i nekako navesti da tamo odete sa pićem u ruci. Kad obavimo intervju, obratiću pažnju na to da li ćete ponuditi da prljavu šoljicu vratite u kuhinju - ispričao je ovaj dosetljivi direktor za "Daily Mail".

On je dodatno pojasnio zašto smatra da je ovo veoma važno i šta je zapravo razlog zašto sprovodi ovakav test.

 

- Možete da imate različite veštine, znanje i iskustvo, ali na kraju se sve svodi na vaš stav. A stav koji ja želim se svodi na to da ste spremni da počisite nered za sobom. Smislio sam to kako bih bio siguran da, bez obzira na to šta radite u firmi, imate kulturu ponašanja. To je način da proverim imate li vi ispravan mentalni sklop i da li ćete se uklopiti u naše okruženje. Ako zavirite u naše kuhinje, videćete da su uvek besprekorno čiste - zaključio i dodao da samo 10 posto potencijalnih zaposlenih ne ponudi da vrati šoljicu u kuhinju.

Da li biste vi prošli na ovom testu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading