Čudesno povrće koje štiti od virusa i sprečava pojavu kamena u bubregu

Autor:

Lifestyle

12.09.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za očuvanje zdravlja i osećaj energičnosti važna je pravilna ishrana u kojoj su zastupljene kvalitetne i zdrave namirnice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Upravo je jedna od takvih namirnica i keleraba. Ona je bogata biljnim vlaknima koja obezbeđuju duži osećaj sitosti i duže od drugih namirnica oslobađaju energiju koja vam je potrebna u toku dana.

Zahvaljujući tome što ima jako malo kalorija, a pritom i podstiče varenje – ona čak može da vam pomogne u borbi protiv viška kilograma.Keleraba je prirodni izbor vitamina C, zahvaljujući kom jača imunitet i štiti celokupno zdravlje, ali i neutrališe dejstvo štetnih, slobodnih radikala koji podstiču starenje ćelija.

Takođe, keleraba smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, stabilizuje nivo šećera, što je posebno značajno kod ljudi koji boluju od hipoglikemije i dijabetesa. Vitamin C, kog u ovom povrću ima puno, podstiče apsorbciju gvožđa koje je odgovorno za snabdevanje krvi kiseonikom, čime se telo okrepljuje i snaži, zbog čega se osećamo "življe" i imamo više energije.

 

Ukoliko redovno konzumirate kelerabu možete smanjiti i rizik od pojave kamena u bubregu, dok prisutni kalijum snižava povišen krvni pritisak i stabilizuje ga. Takođe, keleraba je odličan i u smanjenju rizika od karcinoma debelog creva.

Svojim sastojcima povoljno deluje na zdravlje kostiju, limfni sistem, vezivno tkivo, zube i desni, a ublažava edeme, kandidijazu i različite virusne infekcije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sanja

13.09.2020 15:18

A na slici komorač