JESENJE PROMENE: Pripremite beaty rutinu za nadolazeće godišnje doba

Autor: Lepota i zdravlje, Republika

Lifestyle

26.08.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa približavanjem jeseni, vreme je za neke izmene koje se tiču nege kože. Uskoro nas očekuje hladnije vreme koje odlikuje i manja vlažnost vazduha, što, ukoliko se ne pripremite na vreme, može učiniti vašu kožu suvom. Uz vetar i toplotu radijatora, povećava se rizik za različite probleme sa kožom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Ekcem, svrab i crvenilo, prema rečima dermatologa, uspešno ćete izbeći ako u svoju dosadašnju rutinu unesete nekoliko izmena. Jesenja nega lica i tela razlikuje se od nege u letnjim mesecima. Iskoristite priliku da revitalizujete sve ono što su tokom leta uništili sunčevi zraci i ekstremna vrućina.

Umesto laganih, odaberite masnije kreme

U jesen, preplanulost nestaje, a bore i sitne nesavršenosti na koži postaju uočljivije. Zbog toga, vreme je da se oprostite od lagane kreme koja vam je prijala tokom leta. Treba da nabavite jači preparat na bazi uree i ceramida, esencijalnih i zdravih masnih kiselina koje su prirodni sastojak kože. Hidratantna krema obogaćena hijaluronskom kiselinom koja zadržava vlagu potrebnija vam je nego tokom leta. S obzirom na to da je za jesenji period karakteristično i povećano aerozagađenje, masniji preparati zaštitiće osetljivi epitel.

Ukoliko to do sada niste praktikovali, jednom u mesec dana na lice nanesite hranljivu masku koja sadrži visok procenat vitamina i biljnih ekstrakata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Noćna krema za lice (Ilustracija)

Ne preskačite nanošenje losiona za telo

Sa manje vlage u vazduhu, koža je suva, što dovodi do svraba i nelagodnosti. Najlakši način da to prevaziđete je pojačana hidratacija ne samo lica, već i celog tela. Zaštitna barijera koju pojedini preparati stvaraju nakon nanošenja na kožu, pobrinuće se da ona ne izgubi vlažnost i da ostane zdrava. Odaberite losion koji sadrži vitamin E, jojobu ili ši puter i ne zaboravite da ga nanesete posle svakog tuširanja.

 

Redukujte pilinge

Sa dolaskom hladnijeg vremena, smanjite korišćenje agresivnih preparata koji isušuju kožu. Piling će očistiti pore i povećati apsorpciju hranljivih sastojaka koji se nalaze u kremi. Istovremeno, doprineći da vaš ten nakon izlaganja suncu bude ujednačen. Pa ipak, piling lica radite samo jednom nedeljno, jer će preterivanje u nastojanju da se rešite izumrlih ćelija pogoršati trenutno stanje. 

Optimalna ishrana je za izgled kože podjednako važna kao i korišćenje kozmetičkih preparata. Pored namirnica i vitaminskih suplemenata, saveznik za blistavu kožu vam može biti i ovlaživač vazduha. Kada počne grejna sezona, ovaj aparat pomoći će vam da očuvate elastičnost i vlažnost kože.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading