TAJNI ZNAKOVI ZALJUBLJENIH MUŠKARACA: Ako ove stvari čini, namerava da vas osvoji

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

25.08.2020

00:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osećaje često nije lako priznati drugoj strani, ali naše ponašanje, svesno i nesvesno, može mnogo toga da otkrije - kako drugoj strani, tako i nama kada nismo sigurni da li se nekome dopadamo ili ne.

RepublikaFoto: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Ljubavni par (Ilustracija)

U tome veliku ulogu imaju verbalna i neverbalna komunikacija. Verbalna komunikacija zasniva se na jeziku odnosno komuniciranju rečima, dok neverbalna podrazumeva komuniciranje telom: izraze lica, položaj tela, dodire, poglede, ton glasa, gestove.

Upravo ona jasno izražava stavove, osećaje i naše osobine ličnosti, a kada je u potpunom skladu s verbalnom komunikacijom, šalje vrlo snažnu poruku.

Ako pogledamo pažljivije kakvom se verbalnom i neverbalnom komunikacijom služi muškarac u našoj blizini, možemo da shvatimo da li je reč samo o prijateljskim namerama ili je ipak reč o nečemu više što bi moglo da preraste u romantičnu vezu.

1. Javno obznanjivanje toga da je slobodan

Ako on javno obznanjuje da je slobodan, bilo da je reč o direktnoj komunikaciji s vama, preko zajedničkih prijatelja ili pak na društvenim mrežama za koje zna da ih vi pratite i vidite, time želi da da do znanja da je i više nego spreman za nova romantična druženja.

 

2. "Slučajno" dodirivanje i smer tela

Govor tela ima vrlo snažno značenje i najčešće ćete upravo po tome prepoznati da li je druga strana zainteresovana za vas. Ako vas "slučajno" dodiruje po ramenu kada ste zajedno ili u prolazu, i to se događa često, reč je o nečemu više od običnog dodira.

Podjednako snažnu poruku šalje i njegov smer tela. Ako su tokom razgovora njegova stopala usmerena tačno prema vama, ima otvorene dlanove ili pak ima ruke u džepovima, što je nastojanje da izgleda samopouzdanije, i te kako je zainteresovan.

3. Smanjivanje prostora između vas

Postoje četiri zone udaljenosti među ljudima: javna, društvena, lična i intimna. Intimna je ona koja je rezervisana samo za najbliži krug ljudi i podrazumeva 15 do 45 cm udaljenosti od druge osobe.

To je zona koju svaka osoba čuva samo za posebne ljude u svom životu. Ukoliko samovoljno nastoji da iz lične zone pređe u intimnu, ne postoji očigledniji znak za potrebom bliskog kontakta.

4. Zagrljaji

Topli zagrljaj muškarca jedna je od stvari kojima teže mnoge žene, a upravo on može da bude pokazatelj da je njemu i te kako stalo.

U našem društvu zagrljaji se smatraju platonskim činom jer se grle članovi porodice, prijatelji, pa u nekim situacijama čak i poslovni saradnici. No, ako vas pritom snažno grli nekoliko sekundi duže nego što je uobičajeno za nekoga ko nije u vezi, želi nešto više.

5. Oči

Kaže se da su oči ogledalo duše, a upravo nečiji pogled zaista može da nam otkrije mnogo toga o namerama druge osobe.

Da li ste ga u nekoliko navrata ulovili kako vas gleda krajičkom oka? Gleda li vas direktno u oči dok se smeje? Čak i ako ste u većem društvu, možete da osetite njegov pogled na sebi? Podiže li obrve tokom razgovora? Ako je vaš odgovor na ta pitanja potvrdan, nije ravnodušan prema vama.

 

6. Reagovanje na društvenim mrežama

Društvene mreže postale su nezaobilazan deo naših života, a iako je reč o virtuelnom svetu, tamošnje radnje često mogu mnogo toga da otkriju.

Ako vas označava u svojim objavama kada je reč o nekom memeu, zatrpava vam sanduče šalama koje samo vi razumete ili vas se seti pa vas označi svaki put kada neko objavi neku šalu, to je znak da često misli na vas.

7. Zafrkavanje

Iako zafrkancija ili čak nespretno ismevanje uz pokušaj da se bude duhovit nije najbolji način flertovanja, muškarci često pribegavaju upravo tome kada žele da "ispipaju teren" oko devojke za koju su zainteresovani, najviše kada ne znaju kako bi tome drugačije pristupili.

Ako ste prepoznali neke od ovih znakova u njegovoj komunikaciji s vama, možda je vreme da preispitate i svoja osećanja, pa napravite prvi korak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading