Perite ih redovno, ne stavljajte na sto, a na ovo obavezno obratite pažnju

Autor: Republika

Lifestyle

23.08.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Platneni cegeri za višekratnu upotrebu ne bi se trebalo da se nalaze na vašem kuhinjskom stolu, pokazali su rezultati novog istraživanja kojim je potvrđeno da su ove vrećice pune bakterija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Većina ljudi uopšte ne pere cegere, niti kategorizuje namirnice kada ih stavlja u njih. Tako bi, primera radi, u jednom trebalo da bude povrće, u drugom meso, a u trećem suve namirnice.

Istraživanje je pokazalo da jedan ceger koji sadrži sve navedene namirnice može uzrokovati kontaminaciju različitih tipova bakterija, a osim toga, budući da ga nosite sa sobom svuda, verovatno je da već dosta bakterija ima i sam ceger. Upravo zato treba izbegavati stavljanje cegera na sto.

Kod osoba koje su koristile ceger koji nije opran nakon upotrebe već su ga ostavili u automobilu, količina bakterija povećala se za deset puta. Dobra vest je da su osobe koje su oprale ceger za 99 odsto smanjile mogućnost pojave bakterija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading