6 lakih vežbi za podbradak: Zatežu vrat, podmlađuju lice!

Autor: stil.kurir.rs

Lifestyle

23.08.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dupla brada ili podbradak počinje da se javlja u mladosti i mnogim ženama zadaje velike muke. Podbradak je jedan od znakova lošeg držanja, metaboličkih poremećaja, prehrambenih grešaka i sedećeg načina života.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ove jednostavne vežbe možete raditi odvojeno, ali i uz jutarnju gimnastiku. Započnite sa nekolio ponavljanja, a postepeno povećavajte dok ne stignete do vežbanja 5 minuta ujutru i 5 minuta uveče.

Najbolja vežba za uklanjanje duple brade:

Lezite na krevet, postavite glavu na ivicu kreveta. Nagnite glavu unazad, podižući pogled i skroz zabacite galvu unazad, tako da vidite pod.

Sedite na krevet u turskom sedu. Leđa neka vam budu ravna, ramena spuštena. Stisnite zube a glavu zabacite unazad kao da pokušavate da odvojite glavu od ramena. Otvorite usta, pa ih zatvorite i tako pomerajte vilicu  nekoliko puta.

Sedite na krevetu u turskom sedu. Leđa pravo, ramena spuštena. Okrećite glavu na levu pa na desnu stranu po 20 ponavljanja. Zatim nazad, pa napred.

Dok sedite isto kao što je opisano u ranijim vežbama, udahnite na nos, zategnite jezik ka donjoj vilici, dodirnite vrhom jezika unutrašnje zube. Zatim izdahnite opuštajući mišiće vrata i brade.

Dok sedite turski sed sa spuštenim ramenima, jezik stavite na gornje nepce. Zatim sporim pokretom prevlačite vrh jezika ka gornjim zubima. Brojite do deset dok to radite, a onda opustite mišiće na par sekundi.

U sedećem stavu, nagnite glavu unazad a onda donjom usnom pokrijte gornju.  Gurajte donju usnu što više možete kako bi vam se podbradak zategnuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading