Rusija povećava proizvodnju vakcine protiv korone

Autor: Tanjug, Republika

Lifestyle

23.08.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija planira da do kraja godine, proizvodnju svoje vakcine protiv Kovida-19 poveća na milion i po do dva mliona doza mesečno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi Rojters, ministar industrije Ruske Federacije Denis Manturov izjavio je danas da bi mesečna proizvodnja na kraju procesa povećanja prozvodnog obima trebalo da dostigne šest miliona doza te vakcine mesečno.

Agencija navodi da zbog nejasnih okolnosti u kojima se odvijao njen razvoj, kao i izostanka masovnog testiranja, u međunarodnim naučnim krugovima jača zabrinutost zbog posledica koje bi mogla izazvati ruska vakcina.

Početkom ovog meseca, virusolog Kevin Giligan upozorio je da bi nedovoljno ispitana vakcina mogla pospešiti oboljevanje od Kovida-19, čime bi, kako je rekao, situacija postala gora nego što bi bila bez vakcinisanja.

S druge strane, Rusija je, kao neosnovane, odbacila navode da je njena vakcina nebezbedna.

Obimnije testiranje te vakcine, koju je razvio moskovski Institut "Gamaleja", trebalo bi da počne sledeće sedmice, navodi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading