ARMANI ODRŽAO LEKCIJU ZA PAMĆENJE! 8 saveta za večni stil: Ovo je prva stvar koju muškarci primete na ženi!

Autor: glossy.rs, Republika

Lifestyle

20.08.2020

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni italijasnki modni dizajner istakao je pravila mode koja nikada ne zastarevaju.

RepublikaFoto: Photo by freestocks on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kada je Đorđo Armani prodao svoju Volkswagen "bubu" od tog novca, 1975. godine dvojica partnera su otvorili karncelariju - Serđo je bio zadužen za finansije, a Đorđo za kreativu.

Danas, četrdesetak godina kasnije Đorđo Armani je sinonim za uspeh, italijanski stilodevanja, glamur i luksuz. Rođen je 1934. u Pjaćenci, malom provincijskom gradiću na reci Po. Da će jednoga dana stvarati prekrasnu odeću moglo se naslutiti još u detinjstvu. S bratom je izrađivao lutke za njihove amaterske predstave. Logično, Đorđo je bio zadužen za minijaturne kostime.

Svetsku slavu stekao je 1982. kada se kao drugi po redu modni dizajner u istoriji uglednog časopisa, pojavio na naslovnoj strani magazina Time. Pre njega to je uspelo samo Kristijanu Dioru.

Zauvek će ostati upamćen, po tome što je žene oslobodio strogoće. Početkom osamdesetih, za njih je izumeo ležerne jakne i udobne pantalone. Isto je omogućio i muškarcima, odmah po osnivanju brenda.

RepublikaFoto: youtube.com/Stina Dabrowski
Đorđo Armani

Jedna od značajnijih muških silueta u Armaniju je Ričard Gir u filmu American gigolo. Giorgio je tvorac tzv. mode za crveni tepih, jer se pojavio baš u vreme kada su zvezde poželele upečatljivu odeću koja više ne izgleda poput pozorišnih kostima.

Ove mudrosti će vas inspirisati da kreirate svoj stil i inspirišete druge!

1. Pažljivo odabrani parfem može da postane vaš zaštitni znak. Ovo je inače prva stvar koju muškarci osete kada neka žena uđe u sobu, i poslednja stvar koja nestaje kada odete.

2. Birajte tkanine u neutralnim bojama, bez šara i one će vam služiti.

RepublikaFoto: Photo by Tamara Bellis on Unsplash
Foto: Ilustracija

3. Crna i tamnoplava boja su bolje od drugih boja. U skladu sa ovom šemom boja, možete priuštiti da eksperimentišete sa oblicima i teksturama.

4. Vrednost aksesoara danas raste, tako da investirajte novac u cipele, kaiševe, torbe i slično. Uz njihovu pomoć možete da osvežite stari kostim. Setite se koje boje najčešće nosite i kupite modne detalje u tim bojama. U isto vreme, podsećam vas da sivu možete nositi sa crnom, ali i sa braon. Sat je jedna od najvažnijih stvari kada kupujete aksesoare. Sat govori mnogo o osobi.

5. Drago mi je da danas ponovo imam želju da budem moderan. Elegancija je ključ izgleda, ne podleže vremenu, nikad ne izlazi iz mode, pa samim tim i moda nikad na taj način ne izlazi iz vas.

 

 

 

6. Razlika između stila i mode – Stil je važniji od modnih trendova kratkog veka.

7. Nemojte se previše opterećivati odećom: najstilizovaniji ljudi izgledaju kao da se ne trudei ne ulažu nikakav napor. Na kraju, stil se svodi na samoizražavanje.

8. Izgledati seksi je pitanje poverenja. To je stanje uma i zavisi od vašeg držanja tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading