Pravila brazilske depilacije: Nikako ne idite na čupkanje posle posla i zaboravite na seks posle tretmana

Autor:

Lifestyle

19.08.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se brazilska depilacija kao kozmetički tretman prilično lako održava i efikasna je u borbi sa uraslim dlačicama, postoji nekoliko neobičnih stvari koje žene navode na to da odustanu od odlaska kod kozmetičarke i prepuste slučaj brijaču, što ne preporučujemo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dakle, evo na šta treba da obratite pažnju prilikom odlaska na depilaciju i sa čim ćete se suočiti kod kozmetičarke.

1. Odložite seksualnu aktivnost

Nakon depilacije intimna regija je prilično osetljiva, pa se preporučuje da najmanje 24 sata nakon tretmana nemate seks. Osim toga, ne bi trebalo ni da vežbate niti da se upuštate u bilo koju fizičku aktivnost jer znoj iritira već nadraženu kožu.

2. Neprijatan susret sa kozmetičarkom

Ukoliko imate kozmetičarku kod koje idete godinama, verovatno ste prevazišle tu neprijatnost kada vam ona dodiruje intimne delove kako bi uspešno skinula dlake. Međutim, ako još tražite salon i često ih menjate, osećaj neprijatnosti je neminovan.

 

3. Nikako ne idite na depilaciju posle posla

Kozmetičarka je svega nekoliko centimetara odaljena od vaše intimne regije, pa je zbog toga lična higijena neophodna neposredno pred depilaciju. Dakle, nikako ne idite posle posla na tretman, već se pre odlaska u salon istuširajte i tako ćete se osećati prijatnije, a i vaša kozmetičarka će moć nesmetano da radi svoj posao.

4. Zaboravite na "šurenje"

Kada završite sa depilacijom i dođete kući, zaboravite na vreo tuš! Vosak je prilično izmaltretirao vašu kožu, a vrelom vodom ćete pogoršati iritaciju, zato se preporučuje mlaka ili umereno hladna kupka.

5. Osećaj nakon depilacije

Bilo da redovno odlazite na depilaciju ili ste neko ko kozmetičarku poseti samo kada brijač zakaže i dlake postanu guste, osećaj nakon uklanjanja dlačica sa intimne zone uvek je isti - čudan! Osim što možete da osetite neprijatnost tokom hodanja i mala nužda zna da bude prilično komplikovana i nelagodna. Međutim, vremenom ćete se navići i nema mesta nerviranju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading