SALON KOD KUĆE: Najbolje metode uklanjanja celulita i strija uz pomoć PRIRODNIH SASTOJAKA!

Autor:

Lifestyle

13.08.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celulit i strije su stvarnost gotovo svake žene na planeti, tačnije čak 90 odsto, pokazuju istraživanja. Istina je da čarobno rešenje za ove dosadne probleme ne postoji, a čitava priča se komplikuje jer je savet da se zbog pandemije odloži odlazak u salon lepote. Međutim, dobra vest je da se istrajnost vremenom isplati i da postoje brojni prirodni načini da se rešite celulita ili strija u svom domu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naravno, ishrana je svakako osnova za zdravlje, a samim tim i za izgled kože, pa je anticelulit dijeta važna karika u borbi protiv celulita. Važno je da unosite dosta vode u organizam da ne bi došlo do dehidratacije i nagomilavanja masnih naslaga. Možete konzumirati i hranu bogatu vodom. Da biste izbacili štetne materije, povećajte i unos namirnica koje sadrže vitamine, kalijum, likopen i omega-3 masne kiseline. Izbegavajte masnu i prezačinjenu hranu, kao i gazirana pića, slatkiše i grickalice. Od začina koristite bosiljak i đumbir jer ubrzavaju metabolizam i snabdevaju vas kiseonikom. Istraživanja su pokazala da je i želatin životinjskog porekla odličan lek protiv celulita jer podstiče zdravlje kože, rast kose i noktiju, zateže kožu, smanjuje celulit, a dobar je i za kosti i zglobove.

Takođe, fizička neaktivnost jedna je od glavnih uzroka nastanka celulita. Zato je vežbanje važno jer dovodi do preznojavanja i izbacivanja toksina iz tela. Uz to, veoma je korisna i anticelulit masaža, koja stimuliše cirkulaciju i mišićni tonus, čime se razbijaju masne naslage. Možete se masirati uljima ili masažerima.

METODE ZA UKLANJANJE CELULITA

RepublikaFoto: Photo by Huha Inc. on Unsplash
Foto: Ilustracija

JABUKOVO SIRĆE

Izuzetno je zdravo za ceo organizam, pa i za celulit. Svako jutro popijte kašiku jabukovog sirćeta razblaženog u čaši mlake vode. Takođe, možete pomešati jabukovo sirće i bebi-ulje u razmeri 3:1 i masirati delove tela zahvaćene celulitom.

ŠEĆER I ULJE

Pomešajte šećer i bebi-ulje u razmeri 3:1 i masirajte ugrožena područja. Šećer će odstraniti mrtve ćelije kože, a ulje će kožu učiniti glatkom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

KAFA

Kofein smanjuje zadržavanje vode u organizmu i vidljivost celulita. Za piling od kafe promešajte dve šolje kafe, pola šolje smeđeg šećera i dve kašičice maslinovog ulja. Dobijenom smesom nežno masirajte kožu. Za oblogu izmešajte mlevenu kafu i maslinovo ulje, nanesite na delove zahvaćene celulitom, obmotajte ih kesom, držite 10 minuta i isperite toplom vodom. Ponavljajte dva puta nedeljno i vaša koža će biti zategnuta. Takođe, kožu možete premazati talogom kafe, pa preko staviti gazu i obmotati plastičnom folijom. Držite 30 minuta, pa isperite mlazom tople vode. I ovaj postupak ponavljajte redovno da bi rezultati bili vidljivi.

KAKAO I ČOKOLADA

Sipajte 200 grama kakaoa u pola litra vruće vode, promešajte i prohladite. Smesu nanesite na celulit u debljem sloju. Umotajte premazane delove folijom i posle 15 minuta isperite mlakom vodom. Ponavljajte dva puta nedeljno. Slično možete uraditi i sa 200 grama istopljene crne čokolade pomešane s kašikom maslinovog ulja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

BILJNI ČAJEVI

Čaj od maslačka je prirodni lek za celulit, a dobar je i za mršavljenje. Čaj od peteljki trešanja leči celulit, a koristan je i za bolji rad organa za varenje i probavu, kao i za lečenje bolesti bubrega i mokraćne bešike. Priprema se tako što 50 grama peteljki trešanja prelijete litrom hladne vode i ostavite da odstoji 12 sati. Zatim kuvajte nekoliko minuta na tihoj vatri, pa prelijte preko plodova trešnje. Posle 20 minuta procedite i pijte po čašu čaja tri puta dnevno. Zeleni čaj, osim protiv celulita, koristi se za sagorevanje masti, protiv demencije i srčanih i malignih oboljenja. Preporučuju se tri šolje dnevno.

KAKO DA SE OSLOBODITE STRIJA

RepublikaFoto: youtube.com/Glamrs
Foto: Ilustracija

BELANCE

Umutite dva belanceta viljuškom. Na čistu kožu zahvaćenu strijama nanesite deblji sloj belanaca i sačekajte da se osuši, pa ga isperite hladnom vodom. Zatim kožu namažite maslinovim uljem, da je hidrirate. Ovo ponavljajte svakodnevno, najmanje dve sedmice.

KROMPIR

Sok krompira sadrži vitamine i minerale koji podstiču obnavljanje ćelija kože. Isecite krompir na debele kriške. Uzmite jednu i njome lagano masirajte područje zahvaćeno strijama, nekoliko minuta. Kad se sok osuši, isperite kožu mlakom vodom.

Foto: Photo by Roberta Sorge on Unsplash
Foto: Ilustracija

RICINUSOVO ULJE

Nanesite deblji sloj ricinusovog ulja na strije i nežno masirajte 10 minuta. Zatim izmasirani deo obložite flašom tople vode umotanom u pamučnu tkaninu i grejte 30 minuta. Ponavljajte ovaj proces nekoliko puta nedeljno, najmanje mesec dana.

LIMUN

Utrljajte svež limunov sok na strije i sačekajte da ga koža upije. Nakon 10 minuta isperite toplom vodom. Možete da koristite i kolutove ili režnjeve krastavca umočene u sok limuna, tako što ćete ih naneti na strije i ostaviti da deluju 10 minuta.

ALOJA VERA

Direktno na kožu utrljajte gel aloje i pustite da deluje 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

ŠEĆER

Pomešajte kašiku šećera s malo bademovog ulja i nekoliko kapi limunovog soka. Smesu nanesite na strije i lagano trljajte kožu nekoliko minuta. Potom se istuširajte. Posle mesec dana strije će posvetliti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

MASLINOVO ULJE

Zagrejte maslinovo ulje i njime masirajte strijama zahvaćeno područje. Ostavite ga na koži pola sata kako bi se apsorbovali vitamini A, D i E.

CRNI ČAJ

Skuvajte crni čaj, posolite ga i prohladite. Lagano umasirajte mlak čaj na strije i pustite ga da deluje 10 minuta. Ovo ponavljajte dva puta dnevno, tokom tri nedelje.

 

CRNI LUK

Crni luk sadrži flavonoide i kvercetin, koji obnavljaju oštećene ćelije kože. Isecite luk na kolutove, pa ih utrljajte na strije. Neka deluju 10 minuta, pa ih isperite mlakom vodom. Možete i samleti luk, pa procediti kroz gazu. Ovim sokom namočite čistu krpu, pa njome obložite deo kože sa strijama i ostavite je tako 30 minuta.

VODA

Osim navedenih čajeva, ulja i tinktura, konzumiranje vode i hidriranje organizma jednako je važno u prevenciji i lečenju strija. Stručnjaci kažu da su osam do 10 čaša vode dnevno idealna mera za hidriranost organizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading