JEFTINO, PRIRODNO I LAKO! Napravite sami sredstvo za dezinfekciju ruku od samo 3 sastojaka

Autor:

Lifestyle

12.08.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od marta meseca do danas verovatno ste potrošili pravo malo bogatstvo na sredstva za dezinfekciju i suvo pranje ruku, s obzirom na to da epidemiološke mere nastale usled korone nalažu da je lična higijena osnov za borbu protiv ove pošasti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, prema istraživanjima Svetske zdravstvene organizacije, sapun, voda i zaštitne maske jesu najefikasniji načini da se zaštitite od koronavirusa, naročito ako dosta vremena provodite u kontaktu s drugim ljudima u gradskom prevozu ili tržnim centrima. Međutim, kako nismo uvek u mogućnosti da operemo ruke, često posegnemo za dezinfekcionim sredstvima koje jednostavno i povoljno sami možemo da napravimo, a mi ćemo vam pokazati i kako!

Potrebni sastojci:

  • 2/3 70% alkohola
  • 1/3 gela aloe vere
  • nekoliko kapi eteričnog ulja

Pomešajte sve sastojke i eto gela za dezinfekciju ruku! Još jedna prednost domaćeg gela jeste što možete da birate miris tako što ćete staviti eterično ulje po želji.

 

 

 

Profesorka biologije Mirjam Varam sa Univerziteta "Vilijam Paterson" ističe da je najbolja metoda za borbu protiv bakterija i virusa redovno pranje ruku jer se na taj način bacili uklanjaju s kože. Gelovi za dezinfekciju će ubiti mikrobe, ali ih neće ukloniti.

- Pranje ruku jeste najvažniji prvi korak i oko toga ne bi trebalo da bude kompromisa - zaključila je Mirjam Varam.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading