FENG-ŠUJI I VOĆE: Ako želite prinovu u kući držite NAR, a ako vam manjka novca OBAVEZNO nabavite sliku ovog ploda prirode

Autor:

Lifestyle

12.08.2020

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući da niko od nas nema baš svakog dana korpu punu voća na stolu, stručnjaci za feng-šui preporučuju da u naše domove unesemo fotografije, ali i druga umetnička dela i ukrasne predmete koji oslikavaju plodove prirode, da bismo privukli sreću među ukućane.

RepublikaFoto: Photo by Nathalie Jolie on Unsplash
Foto: Ilustracija

Da biste odabrali pravu voćku koja će u vaš dom privući pozitivnu energiju, potrebno je da pratite intuiciju i posvetite pažnju bojama, savet je feng-šui majstora, koji nam otkrivaju koje voće se najčešće koristi za dobar feng-šui u kući.

Breskve simboliše ljubav i dugovečnost

Prema feng-šuiju, breskva je simbol besmrtnosti. Breskva je u feng-šuiju poznata i kao plod neba zbog svoje uloge u mnogim drevnim kineskim legendama o besmrtnim bogovima. Breskva se takođe vezuje i za bogatstvo, zdravlje, obilje, ali je poznata i kao simbol ljubavi i braka.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nar simboliše plodnost

Pošto je nar pun sočnih semenki, simbolizuje plodnost u feng-šuiju, a u ovoj drevnoj kineskoj veštini koristi se i kao lek za plodnost. Osim toga, ova voćka simbolizuje sreću u porodici, ali donosi i radost za buduće potomke. Stručnjaci za feng-šui često savetuju novopečene parove u Kini da nabave umetničko delo na kom je naslikan nar da bi privukli sreću i mnogo zdrave dece.

 
RepublikaFoto: pixabay.com

Grožđe donosi obilje

U feng-šuiju grožđe je simbol obilja hrane, ali i materijalnog bogatstva. Grožđe unosite u dom (u bilo kom obliku) onda kada priželjkujete uspeh i bogatstvo, ali i kada želite da lošu sreću pretvorite u dobru.

Jabuke obećavaju mir

Jabuka je oduvek bila povezana sa mirom, dobrim zdravljem i harmonijom u nečijem domu. Jedan od razloga jeste činjenica da se na kineskom jeziku reč jabuka izgovara isto kao reč mir. U skladu sa bojom nameštaja u kući možete da izaberete fotografije na kojima su crvene jabuke, zelene ili žute. Takođe, možete u dom da unesete i predmete u obliku ove moć ne biljke.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ananas za sreću

Kineska reč i za ananas slično zvuči kao "sreća koja dolazi na tvoj način", tako da je ananas postao popularan tradicionalni feng-šui simbol bogatstva i prosperiteta.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pomorandže simbol pročišćenja

Pomorandža je popularnost u kineskoj tradiciji stekla zbog osvežavajućeg mirisa. Koriste se tako što se devet njih stavi u dnevnu sobu ili kuhinju radi sreće i blagostanja. Takođe, veruje se da citrusno voće poput mandarina, limuna i pomorandži može da spreči pojavu nesreće u kući.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading