Samo jedna kašičica dnevno lekovitog semena i vaša kilaža će se prepoloviti

Autor:

Lifestyle

08.08.2020

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biljka koja je od davnina poznata u narodnoj medicini a brojna naučna istraživanja potvrđuju njena lekovita svojstva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Crni kim

Crni kim ima brojna blagotvorna svojstva za organizam. Odličan je kada je u pitanju jačanje imuniteta, a zbog svog sadržaja masti pomaže i u regulisanju holesterola. Posebno je efikasan kod mršavljenja jer pomaže da se višak masti bukvalno istopi.

Sastav semena crnog kima utiče na specifične gene koji kontrolišu apetit i sagorevanje masti.

Istraživanje sprovedeno na preko 700 osoba sa viškom kilograma pokazalo je da crni kim pomaže da izgubite 3 kg za oko 6 nedelja. Ukoliko se kombinuje sa izbalansiranom i niskokaloričnom ishranom, crni kim će dati još bolje rezultate. Najčešće se u cilju mršavljenja crni kim koristi u vidu praha ili ulja.

Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se tačno utvrdio dejstvo crnog kima na telesnu masu, ali je sigurno da je ova biljka sjajna za podsticaj metabolizma i da može dati dobre rezultate u kombinaciji sa zdravom ishranom.

Ovo seme ima brojne pozitivne efekte na zdravlje, a naročito se preporučuje kod očuvanja zdravlja kardiovaskularnog sistema i regulianja nivoa šećera u krvi.

 

Ipak, crni kim može biti štetan po zdravlje bubrega, jetre, može izazvati mučninu, ako ga pravilno ne dozirate, piše Sensa.

Dnevna dozvoljena doza crnog kim za mršavljenje jeste 1 do 3 g praha crnog kima dnevno ili 3 do 5 ml ulja crnog kiam na dan.

Ova doza je sasvim dovoljna i za bolju prevenciju bolesti srca, regulisanje šećera i očuvanje dobrog nivoa holesterola.

Napomena: Pre upotrebe crnog kima razgovarajte sa izabranim lekarom koji je upućen u vaše zdravstveno stanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading