PRITISAK VAM JE IZNAD NORMALE? Spustite ga za tili čas uz pomoć ova dva sastojka iz kuhinje

Autor:

Lifestyle

08.08.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visok krvni pritisak je tihi ubica. Da biste sprečili rast pritiska, potrebno je da regulišete ishranu. Verovatno to već znate, ali ne znate da je potrebno da u svoj jelovnik unesete ove dve namirnice:

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Cimet

Nekoliko studija je potvrdilo kako sistolički (gornji) i dijastolički (donji) pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin - cimet.

Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visoki krvni pritisak. Za instant efekt rastopite u ustima malo cimeta u prahu i progutajte.

 

Beli luk

Ova zdrava namirnica gotovo momentalno spušta krvni pritisak. Beli luk deluje na krvne sudove tako što ih opušta i proširuje zbog čega krv cirkuliše lakše i time se snižava pritisak.

Za instant delovanje i trenutno snižavanje pritiska pojedite sirovi čen belog luka sa helbom ili ga iseckajte u salatu ili jelo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading