(RECEPTI) Ne morate da uništite kosu da biste dobile željenu boju! Ofarbajte se pomoću SASTOJAKA U KUHINJI

Autor:

Lifestyle

05.08.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste i vi od onih dama koje se ne usuđuju da eksperimentišu sa hemijskim preparatima, a, s druge strane, želite da uradite nešto kosi, predlažemo da zamutite prirodne boje od sastojaka iz kuhinje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pa da počnemo!

TAMNE NIJANSE

  • Kafa

Kafa se od davnina koristi za bojenje kose. Sve što treba jeste da skuvate jak napitak sa dve-tri kašičice kafe, a zatim pomešate talog sa regeneratorom. Ostavite smesu da deluje tako što ćete umotati kosu u foliju na pola sata, a zatim isperite kosu šamponom.

RepublikaFoto: Photo by Jessica Dabrowski on Unsplash
  • Žalfija

Ukoliko želite da pojačate odsjaj ili dobijete čokoladnu boju, pomešajte 1/4 šoljice žalfije, 1/4 listova ruzmarina, 1/4 listova koprive na 2,5 šoljica vode. Sve biljke sjedinite i kuvajte u vodi 30 minuta, a zatim procedite i ohladite. Rastvor koristite za ispiranje kose nakon šamponiranja.

  • Crni čaj

Crni čaj deluje isto kao i kafa, s tim što možete da pomešate skuvani napitak sa talogom kafe i smesom istrljate kosu, ostavite da odstoji oko pola sata i isperete je šamponom. Takođe, crni čaj možete da upotrebite bez dodatnih sastojaka tako što ćete ga sipati u činiju, potopiti kosu i sačekati oko 15 minuta. Za dobar efekat potrebno je da postupak ponavljate dva puta nedeljno.

RepublikaFoto: Photo by Valerie Elash on Unsplash
  • Orah

Orah je zaista voćka čudnovata, ako rešite da kosu ofarbate pomoću njega, trebalo bi dobro da zaštitite garderobu jer, ukoliko boja oraha završi na njoj, možete da se oprostite od omiljene majice ili haljine.

Da biste obojile kosu u smeđu, potrebno je da oko pola sata kuvate koru oraha na tihoj vatri. Ohladite tečnost i potopite kosu u nju. Ukoliko ovom bojom samo želite da prekrijete sede, poslužite se vatom i na kritična mesta utapkajte tečnost. Kada ste završili sa bojenjem, isperite kosu mlakom vodom.

I crvena može da se dobije prirodnim putem

RepublikaFoto: Printscreen/Instagram/wellacolorcharm

Crvenokose, i za vas postoji način da boji date sjaj i pojačate efekat. Napravite čaj od dve šoljice vode, pola šoljice nevena, dve kašike hibiskusa. Kada operete kosu, prelijte je napitkom i osušite kosu na suncu.

SVETLE NIJANSE

  • Kamilica i limun

Ako hoćete da posvetlite kosu ili želite da dobijete svetle pramenove na vrhovima, predlažemo da skuvate čaj od sušene kamilice. Ostavite da odstoji pola sata, a zatim na opranu kosu nanesite tečnost i nemojte je ispirati. Takođe, isti efekat dobićete i isceđenim sokom limuna, koga ćete ravnomerno sipati na kosu, a zatim je raščešljati. Provedite sat vremena na suncu, a zatim isperite kosu.

RepublikaFoto: Photo by Jonathan J. Castellon on Unsplash
  • Cimet i med

Cimet i med mogu da posvetle kosu do čak tri nijanse. Pomešajte tri kašike meda sa tri kašike cimeta i pet kašika balzama za kosu. Dobro pomešajte sve sastojke, nanesite masku na kosu i sačekajte pola sata pre nego što dobro isperete šamponom.

  • Jabukovo sirće

Alkoholno sirće može da se koristi za posvetljivanje, dok će jabukovo sirće pružiti crvenkaste tonove. Takođe, sirće možete da pomešate sa limunovim sokom i tako posvetlite kosu i date joj prirodan sjaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading