Sama svoja pedikirka: Glatka i mekana stopala za samo 15 minuta

Autor:

Lifestyle

31.07.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako smo duboko zagazili u leto, saveti za negu stopala su uvek dobrodošli, naročito ako ih niste dugo negovali, pa su pete grube kao šmirgla, a koža suva i ispucala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako se i vi pronalazite u ovome, važno je da znate kako da brzinski sredite stopala i održavate ih tokom cele godine uz minimum truda.

Za početak topla kupka

Prvi korak ka lepim i negovanim stopalima jeste topla kupka kojom ćete se osloboditi grubih, ispucalih peta i tvrdih jastučića. Da biste što više omekšali kožu, poželjno je da dodate šaku morske soli u mlaku vodu i željeni efekat je zagarantovan posle samo 15 minuta. Takođe, ako imate problem sa naticanjem nogu, dodajte i malo eteričnog ulja lavande.

RepublikaFoto: pixabay.com

Piling pod obavezno

Kada kažemo piling, mislimo na onaj u kućnoj radinosti, nema potrebe da kupujete kozmetičke proizvode, jednostavno napravite sami prirodno sredstvo za negu stopala. Kada ste završili sa toplom kupkom, pomešajte pola šoljice šećera sa tri kašike maslinovog ulja ili napravite piling od mleka i šećera. Koju god smesu da odaberete, istrljajte njome stopala tako da uklonite mrtvu kožu s nogu.

Najteži deo nege

Sad sledi onaj najteži deo nege stopala! Vreme je da skinete tvrdu, zadebljalu kožu koja je ostala i koja se teško odvaja od stopala. Ali ne klonite duhom, ni u ovoj situaciji vam neće trebati pedikir, možete vi to sami! Potrebno je da kupite kamen ili strugalicu za stopala, ali vodite računa da budete nežni i da ne preterate sa struganjem jer se ispod tvrde kože nalazi osetljiva i meka.

 

Hidratacija

Kada ste odradili ceo tretman, vreme je za hidrataciju jer koža na stopalima ne može da izgleda zdravo, mekano i negovano bez vlage, to zapamtite kada dođe zima i većina nas zaboravi da stopalima treba nega. Za bogatu hidrataciju izaberite kokosovo ulje, maslinovo, bademovo...

Na kraju sredite nokte

Vreme je za nokte na nogama! Turpiju u ruke i prvo oblikujte nokte, nema potrebe da koristite grickalicu jer se često dešava da zbog pogrešnog seckanja nokti počnu da urastaju. Zanoktice oko prstiju nikako ne secite, već ih turpijom gurajte nadole i na kraju namažite nokte željenom bojom, a i ne morate.

 

Održavanje

Kao što smo rekli, stopala ne treba da trpe zimi. Ako vam je baš naporno da odradite ceo proces, predlažemo da brzinski namažete stopala vazelinom, spakujete ih u čarape i ujutru će vas sačekati preporođena stopala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading