TRUDNOĆA BEZ POLNOG ODNOSA JE MOGUĆA? Tajna devičanskog začeća

Autor: Lepota i zdravlje, Republika

Lifestyle

31.07.2020

00:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znaju da nezaštićen seksualni odnos dovodi do rizika od začeća. Znamo i da se prekidom odnosa pre ejakulacije smanjuje verovatnoća da dođe do trudnoće, ali i da ovakva vrsta „kontracepcije“ spada u nepouzdane metode zaštite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Trudnoća

Isto tako znamo i da je gotovo nemoguće da žena zatrudni bez penetracijskog seksa. Međutim, ispada da to nije baš tako jednostavno – neke žene tvrde da im se upravo to dogodilo.

Lako je reći da je ovo prevara, međutim i ginekolozi su potvridili da takozvana devičanska trudnoća zaista postoji.

 

Možete li da se zatrudni bez seksualnog odnosa?

Da bi došlo do začeća neophodni su sperma i jajašce, pored mnogih drugih faktora.

Oni obično dolaze u kontakt penetracijskiim seksom, ali moguće je i drugim putem.

Veća verovatno da dođe do devičanske trudnoće jeste kod mladih devojaka koji su prilično plodne. Ako postoji mogućnost da penis vašeg partnera ili njegovo sperma dođe u kontakt odnosno se približi vašoj vagini, čak i kada ne dođe do penetracije postoji mogućnost od trudnoće. 

 

Rizik da zatrudnite na ovaj način je vrlo nizak, jer spermatozoidi mogu samo kratko vreme da žive van tela. Međutim, to nije nemoguće i postoje žene koje su upravo ovako ostale u drugom stanju – poručuje doktorka Džesika Šepard.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading