NIKAKO NE BACAJTE KESICU OD ČAJA! Kada vidite čemu sve služi, čuvaćete je kao oči u glavi!

Autor:

Lifestyle

30.07.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kesica čaja odlično je sredstvo za čišćenje, onda kada želite da izbegnete hemikalije i na brzaka završite kućne poslove.

RepublikaFoto: Photo by Kira auf der Heide on Unsplash
Foto: Ilustracija

Verovatno ste se pitali šta to čaj ima u sebi, pa može da odmasti šerpu i uglanca staklo? Tajna je u prirodnim jedinjenjima ili taninima koji se nalaze u lišću unutar kesice i doprinosi visokom stepenu adstrigentnosti čaja.

Dakle, nemojte bacati iskorišćenje kesice, a mi vam nudimo nekoliko načina kako da ih iskoristite na najbolji mogući način.

1. Neprijatan miris

Već smo pisali o tome kako da ne zaplačete dok sečete luk, ali i kako da vam ruke izgube neprijatan miris ovog povrća, e pa za vas imamo još jedan trik, a on leži u kesici od čaja. Kada završite sa sečenjem luka, uzmite iskorišćenu kesicu, protrljajte ruke i moći ćete da izađete iz kuće, a da za sobom ne ostavljate miris luka. Takoše, neprijatnih mirisa rešite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili frižider.

 

2. Priprema obroka

Ukoliko nemate sa čim da istucate meso, a drška od čekića vam je upravo pukla, imamo za vas rešenje. Otvorite kesicu čaja i pospite sadržaj po mesu, ono će smekšati I dobićete slično dejstvo.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Čišćenje drvenog nameštaja

Vrećica čaja može da bude odlično sredstvo za čišćenje drvenog nameštaja, naročito onog starog, bez sjaja. Potrebno je damo da navlažite iskorišćenu kesicu čaja (ukoliko vam je stajala, pa se osušila) I istrljate svoj omiljeni komad nameštaja.

Biljke obožavaju čaj

Biljke vole čaj, a naročito ruže ga posebno vole. Isecite kesice čaja I sadržaj pospite po zemlji oko ruža. Osim toga, možete biljke i da zalijete blago hladnim čajem, ali i da u posude prvo stavite iskorišćene vrećice čaja pa zemlju i potom posadite biljke - učinak je zagarantovan bez đubriva!

4. Izglancajte prozore i stakla

Pređite vlažnom kesicom čaja preko prozora, ogledala ili naočara, a zatim obrišite krpom Ili ubrusom I magični tanini u čaju izglancaće vam ove površine do savršenosti.

5. Skida masnoću sa posuđa

Ako ste pojeli sav ručak iz šerpe, a ne biste da masnoća zalepljena za sud završi u sudoperi, uzmite suvu, nekorišćenu kesicu čaja I njoj istrljajte zidove šerpe, videćete i sami kako masnoća nestaje . Druga varijanta je  da prljavo posuđe preko noći ostavite u vrućoj vodi sa kesicom iskorišćenog čaja, ako imate mnogo sudova onda se ne libite da ubacite 3,4 kesice. Ujutru će pranje biti mnog lakše.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading