Soda bikarbona u službi lepote: Čisti kožu, neguje stopala...

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

23.07.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Soda bikarbona nije samo dobra za kuvanje i čišćenje. Ona ima i mnoge zdravstvene prednosti, kao što su ublažavanje žgaravice, kada se doda u vodu, umirivanje nadražene kože od ugriza insekata, te ublažavanje psorijaze kada se primenjuje na zahvaćena područja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako želite da koristite prirodne preparate za svoj režim lepote i pritom da uštedite novac, isprobajte ove lagane tretmane od sode za meku kožu, sjajnu kosu i još mnogo toga.

Soda bikarbona za piling

Ovog leta pokažite mekane i sjajne ruke i noge u majicama bez rukava i kratkim panalonama. Napravite piling mešanjem 3 kašike sode u 1 dl vode i nežno uklonite mrtve ćelije kože. Kružnim pokretima nanesite preparat na telo, posebno na ispucala kolena i odmah ćete osetiti glatkoću. Prirodni piling možete da koristite pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje kako biste osigurali ravnomernu boju bez fleka.

Soda bikarbona za kosu

Ovaj predlog će se posebno dopasti osobama kojima se često masti kosa, isprobajte recept koji će odložiti pranje kose. Pomešajte 2 kašike skroba sa jednom kašikom sode i 2-3 kapi esencijalnog ulja lavande. Zatim umočite široku četkicu u smesu, istresite višak i nanesite na koren kose. Skrob će ukloniti masnoću s korena, a soda će apsorbovati miris, čineći vašu kosu čistom – bez pranja.

Osim toga, prilikom pranja kose u šampon koji inače koristite dodajte kašičicu i nanesite na vlasište kako biste uklonili masnoću i zadržali kosu čišćom duže vreme.

RepublikaFoto: pixabay.com

Soda bikarbona za stopala

Pre nego što uskočite u sandale, trebalo bi da oporavite stopala od zatvorene obuće. Rastopite 3 kašike sode u toploj vodi, dodajte par kriški limuna i umočite noge 10-15 minuta. Isto tako, ako u 1 dl stavite 3 kašike sode, dobićete prirodnu pastu za izbeljivanje koju bi trebalo da držite 10-ak minuta kako biste dobili prekrasne, bele nokte na rukama i nogama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading