Prema feng šuiju OVO je najbolji izbor boja za duševni mir

Autor: Sensa, Republika

Lifestyle

21.07.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prema feng šuiju, ako želite uneti umirujuću paletu boja u svoju spavaću sobu, najbolje je upotrebiti nijanse iz prirode. Tu se ubraja topla zelena, nebesko plava i saturirani tonovi zemljano smeđe. Takve boje deluju isceljujuće, baš poput zemlje. Pružaju nam osećaje sigurnosti, stabilnosti i uzemljenja, što je važno, posebno u današnje doba kada je teško izbeći stres, a još teže opustiti se.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od kombinacija boja nadahnuta prirodom, koja sigurno pridonosi opuštanju i kvalitetnijem snu, je nežno smeđa i zagasito zelena, jer oponaša shemu boja stabla.

Za početak, unesite više zemljanih tonova na krevet i oko kreveta jer je to verovatno poslednje što ćete pogledati pre nego što zatvorite oči, odlučite se za posteljinu u pastelno zelenoj boji, obojite noćni ormarić u smirujuću nijansu boje drveta ili dodajte neke dekorativne predmete koji vas asociraju na prirodu.

Želite li u zemljane tonove uneti dašak romantike i ženstvenosti, učinite to sa nekoliko nežno ružičastih dekorativnih predmeta. To mogu biti dekorativni jastuci, okvir za fotografije, mali tepiha ili svetiljka.

 

Komentari (0)

Loading