Savet iskusnih kuvara: Na drvenoj dasci nikako ne treba da sečete OVE namirnice!
Drvene daske su savršene za sečenje povrća, i to čvrstog, kao što je šargarepa, krompir, rotkvice, paprika, paradajz. Obavezno koristite ovu dasku, jer čvrsta drvena podloga omogućava da se povrće pravilnije iseče.
Foto: pixabay.comKulinarski stručnjaci, međutim, drvene daske ne preporučuju za sečenje piletine i drugog mesa, jer se njihovi delovi zadržavaju u sitnim pukotinama koje se teško peru.
Za koje namrinice je plastična daska?
Zato je plastična daska za ove namene pravi izbor. Lakša je za održavanje i čišćenje, a i praktičnija za sečenje mesa. Plastične daske ne upijaju miris baš lako, pa na njoj možete da sečete bez bojazni i crni i beli luk.
Daske redovno perite, i drvene i palstične!
I što je najvažnije, daske redovno posle upotrebe čistite, bez obzira na to od kog su materijala. Na taj način neće biti tragova zaostale hrane, a namirnice ćete bolje seči.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)