Pravila za raspored svetlosti u stanu: Nijedna prostorija ne sme da bude u potpunom mraku

Autor:

Lifestyle

18.07.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetlost u prostorijama igra značajnu ulogu za feng-šui majstore jer upravo ona usporava protok či energije kroz kuću i doprinosi našem uspehu u društvenom i profesionalnom životu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, kako je svetlost, prema kineskoj drevnoj praksi, simbol vatre tako ne bi trebalo da je ima previše, već umereno. Takođe, stručnjaci savetuju da nijedan deo kuće ne bi trebalo da bude potpuno mračan jer će se u njemu skupljati negativna energija, a to naročito važi za ćoškove u velikim prostorijama poput hodnika.

Evo kako možete da raspodelite svetlost u kući, prema mišljenju feng-šui stručnjaka.

Nikada ne držite roletne spuštene tokom celog dana!

Prvo pravilo feng-šuija jeste da pustite prirodnu svetlost da obasja dom. Dakle, roletne i zavese razgrnite čim otvorite oči, pustite da u dom uđe svetlost jer donosi dobro i vama i vašim ukućanima.

OSVETLJENJE PO SOBAMA

  • Hodnik je prva prostorija u koju ulaze vaši gosti, a i vi, pa, shodno tome, u njemu treba da bude najjača svetlost, da privuče ljude da krenu ka unutrašnjosti doma, po mogućstvu prirodna, a ako vam je hodnik u hladu, onda bi trebalo da okačite okrugi luster ili svetiljke.
  • Dnevna soba treba da bude dobro osvetljena. Postavite luster u centar jer će doprineti koncentraciji či energije i doneti više sreće među ukućanima. Osim toga, centralno osvetljenje možete da upotpunite lampama.
RepublikaFoto: pixabay.com
  • Radna soba traži najmanje tri izvora svetlosti. Osim glavne svetlosti koja dolazi sa plafona, savetujemo da ugradite i stonu lampu na radnu površinu.
  • Spavaća soba jeste mesto gde je jedino dozvoljeno prigušeno svetlo, ali ne i potpuni mrak! Da biste ostvarili harmoniju sa partnerom, potrebno je da sa obe strane kreveta imate izvor svetlosti, bilo da su u pitanju zidne lampe ili one na noćnom stočiću.
  • U kuhinji i kupatilu zaboravite na plafonjere s mutnim staklom. U ovim prostorijama poželjna je jaka svetlost, trpezarija treba da ima viseći luster direktno iznad stola.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading