OVE STVARI NIKAKO NISU ZA VEŠ-MAŠINU

Autor:

Lifestyle

14.07.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda vam zvuči nerealno da danas, u 21. veku, neke krpice ne mogu da se operu u veš-mašinama, koje su toliko razvijene da će još malo same da se uključuju, ali istina jeste da neke stvari jednostavno ne treba da perete pomoću ovog uređaja, a evo i koje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brusthalter

Žica od brusthaltera ne može da preživi pranje u veš-mašini, zato sipajte hladnu vodu u lavor, dodajte deterdžent i spasite stvar bez koje ne izlazite iz kuće.

Jastuk od memorijske pene

Samo okretanje bubnja u veš-mašini oštetiće memorijsku penu i jastuk možete samo da bacite. Zapamtite, bilo koji program da uključite, tu pomoći nema. Jedina opcija jeste da jastuk operete u kadi ili kritična mesta da prebrišete vlažnom krpom.

 

 

Čipkaste stvari

Čipka u mašini strada na koju god temperature da podesite. Jednostavno,  ne ubacujte stvari sa čipkom, vezom, pa i printom. Hemijsko čišćenje jeste jedino rešenje.

RepublikaFoto: Photo by Dan Gold on Unsplash

Kašmir

Kašmir se skupi u veš-mašini, zato bi trebalo ovako mekanu odeću da perete isključivo naruke i to u hladnoj vodi.

Patike i papuče

Ako vas baš toliko mrzi da obuću perete naruke, onda je pripremite za ubacivanje u bubanj. Prvo, patike i papuče potopite u vodu, očistite blato i zemlju koja se zabila u đon, pa ih ubacite u zaštitnu vreću i perite na najmanjoj temperaturi i sa najnižom centrifugom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading