Deset razloga zašto si dovoljno dobra!

Autor: opušteno.rs, republika.rs

Lifestyle

13.07.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U životu ponekad postoje faze kada zapitamo sami sebe jesmo li u nečemu dobri? Dođu faze kada nam ponestane snage, umorni smo, razni problem nas okružuju i opet sebe preispitujemo – jesam li vredan nečeg boljeg.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Odgovor je DA! Vredna si najboljeg, vredna si blagostanja, obilja u svim životnim fazama. Proći će te faze, uvek prođu, a ti nastavi verovati u sebe, a evo i zašto:

1. Dovoljno si dobra, jer si odabrana da postojiš. Bilo da je od Boga ili Bude ili bilo čega ili u koga veruješ, usmeri svoju veru, ti si tu, na ovom svetu, jer imaš svoju svrhu, samo je trebaš otkriti.

2. Dovoljno si dobra, jer poseduješ nešto što niko drugi ne može ponuditi. Zarazni osmeh, afinitete prema kuvanju, izvrsne matematičke sposobnosti – ma šta god tvoja specijalnost bila, ti imaš nešto s čim se niko drugi ne može uporediti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Dovoljno si dobra jer činiš velike, ogromne greške. I to je genijalno, jer imaš priliku postati bolja i imaš izbor prihvatiti i nositi se sa tim. Neko drugi ne bi mogao podneti takav teret.

4. Dovoljno si dobra, jer te neko voli. Možda to i ne osećaš stalno, ali neko te voli. Možda bi ti to trebali češće govoriti ili bi i ti možda trebala čuti kada ti kažu: volim te.

5. Dovoljno si dobra, jer si pokazala svoju ranjivost koja te protrese do srži. Poklonila si nekome nežnost i najdragoceniji deo sebe što više ne možeš povući nazad. To pokazuje više hrabrosti nego bilo šta drugo.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

6. Dovoljno si dobra, jer si nekome dopustila da te povredi i svojom snagom si nastavili dalje u život. Osvestila si da vrediš više o toga kako se neko odnosio prema tebi. Naučila si voleti sebe i skloniti se.

7. Dovoljno si dobra, jer si svesna da neke ljude moraš pustiti iz svog života, dok nekima moraš i dalje opraštati. Prihvatila si da postoje oni koji moraju ostati pokraj tebe, a ponekad su upravo ti kojoj je potrebno više oprosta nego drugima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

8. Dovoljno si dobra, jer si svojim emocijama dozvolila da te prožmu s vremena na vreme. I tada si sela, utonula u svoju svest i otkrila da su upravo emocije te koje čine čoveka.

9. Dovoljno si dobra, jer dok gledaš zalazak sunca ili dok osluškuješ vetar koji odnosi lišće, ti ceniš te pojave. Svesna si da postoji prirodna lepota koju čovek ne može stvoriti. Znaš da možeš misliti i iznad sebe same.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

10. Dovoljno si dobra, jer bez obzira u kakvoj se rutini trenutno nalaziš, ili ako si imala loš dan, ti znaš da će biti bolje. Poseduješ nadu. Nalaziš u svemu nešto dobro, jer dopuštaš svojoj pozitivnoj svesti da te nosi u potpunosti sve dok bolji dani ne stignu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading