Da li znate šta su SAPUN OBRVE? Žene su zaluđene novim trendom, a OVAKO ih možete imati!

Autor: lepotaizdravlje.rs, Republika

Lifestyle

13.07.2020

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obrve – za neke devojke dika, a za druge uvek velika muka. Ipak, svedoci smo najrazličitijih trendova, od iscrtanih, istetoviranih, "bananica", dođosmo i do sapun obrvica.

Foto: youtube.com/Linda Hallberg
Najnoviji trend obrva

Naime, tako je bilo posle razdoblja devedesetih godina i početka dvehiljaditih, kada su u modi bilo jako tanke obrve. Nakon toga, pre nekoliko godina, čini se bez perioda privikavanja, došlo je do nove vladavine – gustih obrva. A leto 2020. rezervisano je za još jednu njihovu varijantu – tzv. sapun obrve, to jest one koje deluju razbarušeno.

Ovaj trend savršeno demonstriraju mnoge poznate dame, kao što su Kara Delevinj, Lili Koling i Emili Klark, a po ugledu na njih – nose ih svi koji imaju prirodno pune obrve i talenat da ih oblikuju tako.

Inače, sapun obrve (soap brows) podrazumevaju posebnu metodu začešljavanja obrva. Umesto gela za obrve, koristi se sapun za ruke (odatle i ime). Iako na prvu zvuči pomalo čudno, trend je prihvaćen iz istih stopa, a šminkeri su prvi koji su stali u njegovu odbranu – jer i ranije su se često služili ovom tehnikom. 

Foto: youtube.com/Linda Hallberg
Linda Halberg i njene obrve

Švedska šminkerka Linda Halberg pojasnila je, naime, svim skepticima da je ovakav vid učvršćivanja obrva sapunom uvek bio popularan među profesionalcima, ali je na Instagramu doživeo procvat i popularnost tek ove godine.

Linda objašnjava i da ćete, i ako nemate prirodno guste obrve, ovom tehnikom postići takav utisak (barem delimično). Ova šminkerka je dala i logično objašnjenje zbog čega bira sapun obrve.

Ona tvrdi da efekat koji se dobija ovom tehnikom ne može da se postigne gelom, a razlog se krije u tome što su gelovi napravljeni na bazi vode, pa, kad se ljudi znoje, efekat gela počne da slabi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading