Korisni TRIKOVI koje svaka domaćica MORA da zna

Autor:

Lifestyle

11.07.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljuštenje jajeta i citrusnog voća, masni kolutovi na vrhu šerpe i još mnogo takvih problema u kuhinji mogu da se reše uz pomoć ovih efikasnih trikova.

RepublikaFoto: Photo by Jessica To'oto'o on Unsplash
Foto: Ilustracija

1.Oljuštite citrusno voće

Većina ne uživa preterano u skidanju kore sa pomorandže, mandarine i  limuna, pa često zbog toga i ne konzumiramo ove namirnice. Shodno tome, predlažemo da ove kisele voćke stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi, primetićete kako se lakše ljušte.

2. Višak masnoće

Spremisli ste ručak, masni kolutovi vire iz šerpe - šta onda? Jednostavno, uzmite kockicu leda, uvijte je u salvetu i pokupite masnoću sa površine jela.

RepublikaFoto: Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

3. Očistite povrće od semena

Kašika za sladoled pomoći će vam da se otarasite semenki iz bundeve i tikvica.

4. Ljuštenje kuvanih jaja

Da biste uspešno skuvali jaje potrebno je da u vodu prilikom ključanja dodate so i sirće. Oba sastojka prodiru unutar ljuske i olakšavaju joj da se odvoji od belanceta.

5. Mekani sir može da se renda

I mekani sir može da se renda! Potrebno je da ga pre toga ubacite u zamrzivač na pola sata. Nema šanse da se lepi za rende, a moći ćete da ga pospete gde god vam je volja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading