(RECEPT) Napravite sami mleko za sunčanje sa zaštitnim faktorom 6: Evo šta je potrebno od sastojaka!

Autor: Republika

Lifestyle

10.07.2020

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko novca trošite na mleka za sunčanje kada dođe leto? Više nema potrebe za tim jer možete sami da ga napravite, pritom takvo mleko nema cenu jer je u potpunosti prirodno i ono što je neverovatno - ima zaštitni faktor 6!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za pripremu prirodnoh mleka za sunčanje sa faktorom 6 za zaštitu od štetnih sunčevih uticaja potrebne su vam namirnice koje sigurno imate u kući. Međutim, ono što je možda komplikovanije jeste što ulja koja se koriste zahtevaju određeno vreme koje je neophodno da biljke odstoje u maslinovom ulju.

Sastojci

 

Prvi deo:

  • 50ml ulja oraha (mlade zelene orahe potopite u maslinovo ulje i ostavite da tako stoji 40 dana na sunčanom mestu) 
  • 50 grama šargarepe
  • 50 grama nevena 

Od svih namirnica potrebno vam je otprilike po 50 grama i bitno je da su sve namirnice organske i sasvim prirodne, dakle ukoliko imate proverenog prodavca ili sopstvenu baštu, to bi bilo idealno.

Kada sve sastojke izmešate stavite ih u jednu posudu. Sada dobijenu smesu treba zagrejati kako bi se sastojci lepo sjedinili, ali nikako ne treba posudu stavljati direktno na izvor toplote. Potrebno je da tu posudu stavite u drugu, veću koju ste napunili vodom i stavili na vatru. Tako ćete zapravo na pari ugrejati prvi deo vašeg mleka za sunčanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Drugi deo:

  • oko 10 grama narendanog pčelinjeg voska (on je konzervans)
  • 40 grama kokosovog ulja
  • liker od oraha bez šećera ( orasi potopljeni u rakiju i stoje 20 dana na tamnom mestu)
  • eterično ulje lavande i čajnog drveta
  • 150ml čaja od lavande

Ove sastojke zagrejete po istom principu.

Sada je potrebno da sjedinite dve mase i to pomoću miksera kako biste dobili kompaktnu tinkturu. Mutite oko 2 minuta. Kada ste to uradili, mleko sipajte u posudu koju ste ranije pripremili i spremno je za upotrebu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading