Trikovi koje svaka žena mora da zna: Zbog ovih grešaka naš kupaći kostim izgleda ofucano!

Autor: Fox News, Republika

Lifestyle

10.07.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste među onim srećnicima koji će celo leto provesti u kupaćem kostimu, blago vama! Međutim, znate li kako pravilno održavati kostime koji su napravljeni od osetljivih materijala, a koje svakodnevno izlažete suncu, soli ili hloru?

RepublikaFoto: Photo by Zoran Zonde Stojanovski on Unsplash
Foto: Ilustracija

Dvoje stručnjaka savetuju za Fox News, koji je najbolji način za pranje kupaćeg kostima, a da vam on, pritom, traje što duže.

Jennifer Ahoni, voditeljka i stručnjak za komunikaciju u Tideu i Patrick Harewood, glavni naučnik u Henkelu napominju da prije bilo kakvoga tretiranja kupaćeg kostima pažljivo proučite što piše na priloženoj etiketi.

RepublikaFoto: Photo by Artem Beliaikin on Unsplash
Foto: Ilustracija

Bilo bi dobro da kupaći kostim perete nakon svakoga korišćenja, a iako ga mnogi ubacuju u mašinu za pranje veša, najbolja metoda je pranje na ruke. Tako ćete ukloniti so, hlor, kremu za sunčanje i prirodna ulja, ali i produžiti mu vek trajanja, jer je tkanina od koje je sačinjena većina kupaćih kostima izrazito osetljiva i zahteva pažljivo rukovanje.

Mašina za sušenje veša je veliko NE!

Kada se vratite s plaže ili bazena, nemojte ostavljati mokar kostim predugo u vrećici ili torbi, već ga odmah operite jer u suprotnom može zadržati neugodne mirise. Uzmite blagi deterdžent ili čak samo običnu vodu i dobro isperite kostim, a zatim ga stavite na ravnu površinu na hladnom mestu, obavezno u zatvorenom prostoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pustite da se kupaći kostim osuši na vazduhu, kako bi se očuvala njegova forma.

Kupaće kostime nikad nemojte sušiti na suncu, napominju stručnjaci, jer UV svetlo može izbeliti tkaninu, baš kao i mašinu za sušenje veša.

Još jedna stvar koju bi trebalo izbegavati jeste ceđenje kostima rukama. Tako uništavate elastičnost i kostim gubi svoju formu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading