U OVE svrhe možete da koristite cimet

Autor:

Lifestyle

01.07.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karakteristična egzotična aroma cimeta za mnoge je prva asocijacija na kolače, ali mnogi ne znaju da cimet nije samo ukusni dodatak slatkišima, već ima i druge uloge.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Brži rast kose

Jedan od načina za podsticanje rasta kose uz negu glave jeste maska od cimeta. Pomešajte dve kašike cimeta i meda s pola šoljice maslinovog ulja. Dodajte jaje da bi se mešavina zgusnula i potom sve utrljajte na vlažnu kosu i ostavite 10–15 minuta, Nakon toga, isperite šamponom.

RepublikaFoto: Photo by Gaby Dyson on Unsplash
Foto:Ilustracija

U borbi sa lošim zadahom

Ukoliko muku mučite sa zadahom iz usta, jednostavno pojedite štapić cimeta, ili popijte vodu koju ste zakuvali i u nju ubacili ovaj začin.

Sjaj za usne

Za početak na usne stavite malo vazelina. Utrljajte malo cimeta na usne i ostavite da stoji minut – dva. Osetićete kako vam usne blago trnu, ali efekt će biti sjajan. Doslovno i preneseno. Nikad ne stavljajte cimet direktno na kožu jer može doći do iritacije.

Sve vesti iz rubrike lifestyle pročitajte OVDE.

RepublikaFoto: Photo by Mockup Graphics on Unsplash
Foto:Ilustracija

Maska za lice

Očistite svoje lice od akni proizvodom na bazi cimeta koji ste sami napravili. Pomešajte tri kašike meda i jednu cimeta. Kad smesa postane dovoljno gusta – nanesite je na lice. Cimet će sprečiti bakterijske akne, a med će pomoći pri hidrataciji kože.

Uklanjanje suve kože

Kako biste uklonili stare slojeve kože i povratili joj sjaj, dovoljno je da nanesete smesu morske soli, bademovog ulja, meda i mlevenog cimeta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading